Lionel Messi prekinuo sve kontakte sa Piqueom

0
Radiosarajevo.ba
Lionel Messi prekinuo sve kontakte sa Piqueom
EPA / Lionel Messi

Lionel Messi više nije u dobrim odnosima s nekadašnjim suigračem Gerardom Piqueom jer smatra da mu je ovaj zabio nož u leđa tokom

Tako barem tvrdi Lluis Mascaro, direktor katalonskog Sporta, dnevnika kojem je Messi nedavno dao intervju.

Na pitanje je li i dalje u kontaktu s nekim od bivših saigrača iz Barcelone, argentinski nogometni genijalac tada je odgovorio:

Benjamina Karić: Roditeljska kuća dobila uređenu prirodnu oazu iz koje se čuo smijeh i dječiji žamor

Benjamina Karić: Roditeljska kuća dobila uređenu prirodnu oazu iz koje se čuo smijeh i dječiji žamor

"Da, često razgovaram s Kunom Agüerom, premda mi on nije bio saigrač u Barceloni, ali veliki smo prijatelji. Također, često se čujem i sa Sergijem Busquetsom i Jordijem Albom."

Izostavljanje Piquea nije prošlo nezapaženo, a Mascaro je u razgovoru za Radioestadio Noche ponudio svoje mišljenje o Messijevoj izjavi.

Pique je rekao predsjedniku kluba Joanu Laporti da se ništa loše neće dogoditi u slučaju Messijeva odlaska iz Barcelone, a Leo je doznao za to.

Prema Mascarovu mišljenju, Messija je to uvrijedilo i odlučio je prekinuti kontakt s Piqueom. Treba, ipak, napomenuti da je samo nekoliko dana prije Messijeva intervjua, Pique u razgovoru za El Pais biranim riječima pričao o Argentincu, ne skrivajući koliko je njegov odlazak u PSG naštetio Barceloni.

"Bilo je nezamislivo da će on otići. Teško je kada ode najbolji igrač u povijesti kluba. I Real Madrid je, kada je Cristiano otišao, također prošao kroz razdoblje kada nije mogao zabiti gol.

Tako je i s nama. Ali, problem je u tome što je Leo radio sve i teško je sada pronaći igrača koji će davati sve ono što je davao Messi", rekao je Pique, piše Sportske.jutarnji.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije