Lionel Messi: Posljednja šansa da ostvarim san i osvojim naslov prvaka svijeta

1
Fena
Lionel Messi: Posljednja šansa da ostvarim san i osvojim naslov prvaka svijeta
Foto: EPA-EFE / Lionel Messi

Lionel Messi izjavio je da je ovo možda njegova posljednja šansa da ostvari san i osvoji naslov prvaka svijeta s Argentinom.

Nogometaš Paris Saint-Germaina igrao je na prethodna četiri svjetska prvenstva, a najbliži osvajanju naslova prvaka bio je 2014. kada je Argentina poražena u finalu od Njemačke.

Ovo mu je vjerovatno posljednja šansa, s obzirom na to da će na početku sljedećeg SP-a imati 38 godina, prenosi Eurosport.

Oglasila se srbijanska policija o nestanku malene Danke: Uputili hitan apel građanima

Oglasila se srbijanska policija o nestanku malene Danke: Uputili hitan apel građanima

Mnogi se pitaju zašto mečevi na Mundijalu traju 100 minuta? Evo zašto imamo nikad duže nadoknade

Mnogi se pitaju zašto mečevi na Mundijalu traju 100 minuta? Evo zašto imamo nikad duže nadoknade

"Ovo je poseban trenutak, vjerovatno moje posljednje svjetsko prvenstvo", izjavio je Messi uoči prve utakmice Argentine na SP-u u Kataru protiv Saudijske Arabije.

"Moja posljednja prilika da ostvarim svoj san, naš san", dodao je jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena.

Argentina je jedan od favorita da podigne trofej zajedno sa svojim južnoameričkim rivalom Brazilom. Šanse Argentine umnogome ovise o Messiju koji je pokazao odličnu formu u ovoj sezoni u dresu PSG-a.

"Osjećam se dobro. Mislim da sam ovdje došao u dobroj formi. Nemam nikakvih problema. Čuo sam razne glasine da ću propustiti dio treninga, to je samo iz predostrožnosti. Ništa čudno i ništa što nije uobičajeno", dodao je.

Istakao je da osjeća sličnu atmosferu u ekipi kao i 2014. kada su pobijedili Belgiju i Nizozemsku prije nego su u finalu poraženi od Njemačke u produžetku.

"Spremni smo, osjećamo se dobro i uvijek je poseban osjećaj igrati na svjetskom prvenstvu. Atmosfera, novi početak prije svake utakmice. Uvijek je nešto posebno. Trenutni sastav me zaista podsjeća na onaj iz 2014., bili smo ujedinjeni, jasno znali šta želimo na terenu i dobro je što smo došli ovdje u ovakvoj formi, što nam povećava samopouzdanje", zaključio je napadač Argentine.

Messi je postigao 12 golova uz 14 asistencija u 19 utakmica za PSG u ovoj sezoni u svim takmičenjima. Također je briljirao i u dresu Argentine, postigavši 10 golova u posljednja četiri meča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije