Lionel Messi ispunio san i sa Argentinom osvojio Copa America

0
Radiosarajevo.ba
Lionel Messi ispunio san i sa Argentinom osvojio Copa America
Foto: EPA-EFE / Lionel Messi ispunio san i sa Argentinom osvojio Copa America

Reprezentacija Argentine osvojila je Copa America nakon što je rano jutros po našem vremenu pobijedila Brazil u finalu sa 1:0.

Jedini gol na susretu, koji je igran na Maracani u Rio de Janeiru, postigao je Angel Di Maria u 22. minuti poslije asistencije De Paula.

Kapiten Argentine Lionel Messi na ovaj način je osvojio prvu titulu sa reprezentacijom u karijeri. Prethodno je izgubio dva finala Copa America i jedno finale Mundijala.

Nakon meča čarobnjak iz Barcelone je kazao:

"Pobijediti Brazil u Brazilu u finalu? Valjda je Bog čuvao taj trenutak za mene. Ovo je ludo, osjećaj je neopisiv. Ovo je jedan od najboljih dana u mom životu. Puno sam vjerovao u ovu ekipu koja je ojačala u odnosu na zadnju Copu. Proveli smo jako puno vremena zajedno, potpuno odvojeni od porodica i svih drugih i pokazali smo veliku snagu", rekao je Messi i doda:

"Moramo ovo iskoristiti u Kataru. Još prije sam ovim momcima rekao da su budućnost reprezentacije, a oni su to na ovom turniru pokazali. Ja sam znao koliko su dobri, ovo je spektakularna skupina igrača. Sretan sam što mogu biti dio ove ekipe. Proživjeli smo impresivnih 45 dana", kazao je Messi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije