Lijepa vijest iz Pariza: Golman PSG-a se oporavlja nakon stravične povrede

0
Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest iz Pariza: Golman PSG-a se oporavlja nakon stravične povrede
Foto: EPA / Sergio Rico

Sergio Rico je danas napustio bolnicu nakon što je u njoj proveo 82 dana.

“Ispunio mi se san, hvala Bogu pa sam izašao iz bolnice. Osjećam se poprilično dobro. Nekoliko mjeseci želim provesti u miru, u svom domu”, rekao je po izlasku iz bolnice golman PSG-a kojega su mediji dočekali ispred bolnice Virgen del Rocio u Sevilli.

Podsjetimo, kad su nogometaši PSG-a 3. juna igrali utakmicu posljednjeg kola Ligue 1 protiv Clermonta, nakon što su sedam ranije već osigurali naslov prvaka, u sastavu nije bilo Sergija Rica. Umjesto u zapisniku utakmice, ime golmana bilo je ispisano na leđima svih igrača pariškog sastava. Kad je Kylian Mbappe zabio iz penala za 2:0, uzeo je golmanski dres s brojem 16 i visoko ga podignuo.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

“Iznad svega, želio bih se prisjetiti Rica. Neke su stvari iznad nogometa. Svi smo uz njega”, rekao je Mbappe kad je nekoliko dana kasnije primao nagradu za najboljeg igrača lige. Osim PSG-a, podršku natpisima na majicama 29-godišnjem Špancu pružili su i drugi evropski klubovi poput Real Madrida i Mallorce. Nažalost, Rico ništa od te podrške nije mogao vidjeti jer je bio u komi.

Nepunih sedam dana ranije Rico je doživio bizarnu nesreću u kojoj ga je preplašeni konj zbacio s leđa, a zatim ga kopitom udario u glavu i vrat, uslijed čega je ostao bez svijesti. Uskoro je prebačen na intenzivnu njegu, gdje je utvrđeno da nema oštećenja na kralježnici, ali da je povreda bila samo pola centimetra dublja, kažu liječnici, ostao bi na mjestu mrtav, piše SCsport. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije