Lijepa strana bh. fudbala: Ekipa iz Olova slavila u Tomislavgradu pa se zahvalila fratru Đoki

0
Radiosarajevo.ba
Lijepa strana bh. fudbala: Ekipa iz Olova slavila u Tomislavgradu pa se zahvalila fratru Đoki
Foto: NK Stupčanica / NK Stupčanica

Ekipa Stupčanice iz Olova jučer je nakon preokreta protiv Tomislava slavila pobjedu od 3:1, a nakon meča su izdali saopštenje.

Stupčanica se zahvaljaje Tomislavu na gostoprimstvu, te prenosi jednu lijepu priču o fratru Đoki.

"Zahvaljujemo se HNK TOMISLAV na dobrodošlici i gostoprimstvu, a posebno gospodinu Đoki, inače fratru iz Tomislavgrada. Hvala i njegovim pomoćnicima, posebno Mariju koji je sve organizovao, večeru i druženje sa ekipom. Ono što je zanimljivo jeste da je fratar Đoka i predsjednik udruženja 'Kap ljubavi', koje se bavi humanitarnim radom. Radi se o jednoj lijepoj priči koju vrijedi spomenuti, pa evo ukratko: udruženje je nastalo prije 23 godine u samostanu u Tomislavgradu, sa željom da se pomogne socijalno ugroženima. Uz svećenika fra Jozu Radoša – Đoku, broji još 34 člana svih dobi i profesija. Ono najvrijednije je da svi rade kao volonteri, bez ikakve naknade. Trenutno se brinu za oko 200 porodica s njihove općine. Svojim radom i zalaganjem su postali prepoznatljivi i šire, pa počinju djelovati i van svoje općine, a i u susjednoj Hrvatskoj. Na teren su izašli preko 5000 puta i pružili razne vrste pomoći od nabavke namirnica, lijekova, pelena, medicinskih pomagala do operacija, ogrijeva, šišanja…

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Zahvaljujemo se HNK Tomislav - Tomislavgrad na dobrodošlici i gostoprimstvu, a posebno gospodinu Đoki, inače fratru iz...

Posted by NK Stupčanica on Saturday, September 17, 2022

Sve ovo su ostvarili vlastitim zalaganjem uz pomoć dobrih ljudi i tako su uspjeli unijeti barem malo sunca u domove onih kojima je pomoć potrebna u ovim teškim danima.

Njihov slogan glasi:

POMOZI I TI ONOME KOJI NEMA

I danas smo stekli nove prijatelje, radujemo se ponovnom susretu, da vratimo gostoprimstvo. HNK TOMISLAV – u želimo puno sportske sreće u nastavku takmičenja. Uz prave ljude na pravom mjestu, sport piše lijepe priče. Vidimo se na proljeće, HVALA još jednom", piše u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije