Poznati svi učesnici nokaut faze Lige prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Poznati svi učesnici nokaut faze Lige prvaka
Foto: AA / PSG - Basaksehir

Utakmicama šestog kola Lige prvaka u skupinama A, B i C kompletirana je grupna faza najjačeg klupskog takmičenja na svijetu, te su tako poznati i preostali putnici u nokaut fazu, piše SCsport.

Real Madrid je bio najbolji kada je najpotrebnije. Kraljevski klub je pobijedio Borussiju Monchengladbach sa 2:0 i tako se plasirao u nokatu fazu sa prvog mjesta u grupi B. Oba pogotka za španskog giganta postigao je Karim Benzema.

Iskusni francuski napadač postao je večeras tek peti fudbaler koji je u Ligi prvaka uspio postići 50 pogodaka. Još su to učinili Lionel Messi (71), Cristiano Ronaldo (67), Raúl (53) i Ruud van Nistelrooy (50). Također je postao stranac sa najviše nastupa za Real i dijeli prvo mjesto sa Robertom Carlosom (527 nastupa).

Inter i Shakhtar su odigrali utakmicu bez pogodaka. Taj rezultat je najviše odgovarao Gladbachu, koji se tako i pored poraza plasirao dalje sa druge pozicije. Ukrajinski klub je završio trećeplasirani i ide u Evropsku ligu, dok su Nerazzurri ostali na četvrtom mjestu.

U grupi A u direktnom okršaju za plasman dalje, Atletico Madrid je na gostovanju pobijedio Salzburg (0:2). Prvi pogodak postigao je Mario Hermoso u 39. minuti. Ovo mu je bio prvijenac u dresu Jorgandžija nakon 35 utakmica i postao je prvi španski defanzivac koji je postigao pogodak za Atletico.

Yannick Carrasco je postavio konačan rezultat u 86. minuti. Tako je austrijski klub završio na trećem mjestu i ide u Evropsku ligu.

U drugom susretu Bayern je pogocima Sulea i Choupo-Motinga pobijedio Lokomotiv iz Moskve (2:0). Bavarci su već ranije bili osigurali prvo mjesto u grupi.

U grupi C gdje je sve bilo riješeno, Manchester City je pobijedio Marseille sa 3:0. Ferran Torres je pogodio u 48. minuti i to je bio 1000. gol Građana na Etihadu. Također, bio je i 100. pogodak u Ligi prvaka pod vostvom Pepa Guardiole. Sergio Aguero je pogodio u 77. minuti, a u 90. Raheem Sterling je postavio konačan rezultat.

Porto je na gostovanju kod Olympiakosa slavio sa 0:2 u drugoj utakmici ove skupine. Otavio iz penala u desetoj minuti i Uribe u 77. bili su strijelci za Portugalce.

Utakmica šestog kola grupne faze Lige prvaka između Paris Saint-Germaina i Basaksehira nastavljena je od 14. minute, u kojoj je sinoć prekinuta, a francuski klub bio je ubjedljiv sa 5:1 i tako došao do prvog mjesta u grupi H.

Neymar je ušao u historiju Lige prvaka kao jedini fudbaler koji je u ovom takmičenju postigao 20 i više pogodak za dva različita tima (Barcelona i PSG). Za 40 pogodaka u ovom takmičenju trebalo mu je 65 utakmica, a do tog dostignuća brže su došli samo Ruud van Nistelrooy (45 utakmica) te Lionel Messi i Robert Lewandowski (61).

Stranice historije Lige prvaka ispisao je i Mbappe. Francuski napadač postao je najmlađi fudbaler koji je uspio postići 20 pogodaka u najjačem klupskom takmičenju na svijetu. To je uradio sa 21 godinom i 11 mjeseci, a prethodno je rekord držao Messi sa 22 godine i osam mjeseci.

Liga prvaka, šesto kolo:

Grupa A:

Bayern – Lokomotiv Moscow 2:0

Salzburg – Atletico Madrid 0:2

Grupa B:

Real Madrid – Borussia M’Gladbach 2:0

Inter – Shakhtar 0:0

Grupa C:

Manchester City – Marseille 3:0

Olympiakos – Porto 0:2

Grupa D:

Ajax – Atalanta 0:1

Midtjylland – Liverpool 1:1

Grupa H:

PSG – Basaksehir 5:1 (Nastavak)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije