Barcelona na krilima Neymara i Messija pregazila Celtic, Bayern 'razbio' Rostov

Radiosarajevo.ba
Barcelona na krilima Neymara i Messija pregazila Celtic, Bayern 'razbio' Rostov
Sedam utakmica prvog kola Lige prvaka odigrano je večeras. Barcelona i minhenski Bayern furiozno su krenuli u novu sezonu. "Stradali" su Celtic i Rostov. U derbiju kola PSG je na Parku prinčeva remizirao sa Arsenalom (1:1).

Messi je upisao novi hat-trick u Ligi prvaka, svoj šesti. Prelijepe golove postigli su Neymar i Iniesta, a prvi pogodak u novoj sezoni Lige prvaka djelo je Edinsona Cavanija. 

Grupa A

PSG - Arsenal 1:1 

Paris Saint-Germain na svom je Parku prinčeva večeras dočekao londonski Arsenal. Svecima je prednost donio Cavani za manje od 30 sekundi igre. Centrirao je Aurier, a najviši u šesnaestercu bio je reprezentativac Urugvaja. U 77. minuti susreta izjednačio je Arsenal. Nakon odbijene lopte šutirao je Alexis Sanchez i matirao nemoćnog Areolu. Ostalo je do kraja 1:1. 

Basel - Ludogorets 1:1 

U drugom susretu grupe B, Basel je ugosti bugarskog šampiona, Ludogorets. Bugari do vodstva dolaze u 45. minuti susreta. Marcelinho je asistirao, a Cafu zatresao mrežu Basela. Švicarci su izjednačili u 80. minuti preko Renato Steffen. Ostalo je do kraja susreta 1:1. 

Grupa B

Dynamo Kiev - Napoli 1:2

Napoli je večeras gostovao u prijestolnici Ukrajine kod Dynamo Kijeva. Ukrajinci su poveli u 26. minuti susreta, a mrežu Reine zatresao je Garmaš. Napolitanci se vraćaju deset minuta kasnije. Ghoulam je asistirao, a Milik zatresao mrežu domaćih. Isti igrač donio je prednost Napoliju nakon asistencije Mertensa u drugoj minuti nadoknade prvog vremena.

Domaćin je u 68. minuti ostao s deset igrača na terenu, crveni karton dobio je Sydrocuk. Ostalo je do kraja 2:1 za Talijane. 

Benfica - Bešiktaš 1:1. 

Benfica je u Lisabonu ugostila prvaka Turske, Bešiktaš. Domaćin je do vodstva došao u 12. minuti susreta. Salvio je asistirao, a mrežu Tolge Zengina trese Cervi. Gostima je izjednačenje donio Anderson Talisca u 94. minuti. 

Grupa C

Barcelona - Celtic 7:0

Barcelona je u pohod na šestu Ligu prvaka krenula sa svog Camp Nou stadiona, a prvi rival u novoj sezoni bio je škotski Celtic. Katalonci su poveli u trećoj minuti susreta, a mrežu Celtica zatresao je Lionel Messi, nakon asistencije Neymara.

U 24. minuti susreta Škoti su promašili jedanaesterac. Ter Stegen je odbranio udarac Dembelea. Samo tri minute kasnije opet su u glavnim ulogama Neymar i Messi, a Argentinac postiže svoj drugi gol na utakmici.

Nakon samo pet minuti igre u nastavku susreta Barcelona je došla do tri gola prednosti. Slobodni udarac je izveo Neymar i prelijepo pogodio mrežu De Vriesa. Barcelona je u 59. minuti došla do četvrtog gola. Neymar je upisao treću asistenciju, a autor novog sjajnog gola Barcelone bio je Iniesta.

Već u narednom napadu, samo minutu kasnije, Lionel Messi nakon asistencije Neymara postiže svoj treći gol na utakmici. U 75. minuti Barcelona dolazi do šestog gola na utakmici, a u strijelce se upisao i Luis Suarez. Fantastični Neymar upisao je svoju četvrtu asistenciju na ovom susretu. Barcelona u 87. minuti postiže i sedmi gol. Pogodio je Suarez nakon asistencije Messija. 

Druga utakmica grupe C između Manchester Cityja i Borussije Mönchengladbach odgođena je zbog loših vremenskih uvjeta.

Grupa D

Bayern - Rostov 5:0 

Minhenski Bayern je na svojoj Allianz Areni dočekao ruski Rostov. Bavarci su do vodstva došli u 28. minuti susreta. Jedanaesterac je u pogodak pretvorio Robert Lewandowski. U samoj završnici prvog poluvremena, nakon asistencije Alabe na 2:0 je povisio Muller.

Bavarci do trećeg gola na susretu dolaze u 53. minuti. Douglas Costa je sjajno uposlio Kimmicha, koji je samo skrenuo loptu u mrežu gostiju. Isti igrač sedam minuta kasnije postiže četvrti gol za Bayern. Konačnih 5:0 postavio je Bernat nakon asistencije Riberyja. 

PSV - Atletico Madrid 0:1 

U drugom susretu grupe D, PSV je na svom terenu dočekao Atletico Madrid. Gosti su do vodstva došli u 43. minuti susreta, a precizan je bio Niguez. U drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena Električari su promašili jedanaesterac. Neprecizan je bio Guardado. Ostalo je do kraja 0:1. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije