Magija Lionela Messija za veliku pobjedu Barcelone nad Liverpoolom

Radiosarajevo.ba
Magija Lionela Messija za veliku pobjedu Barcelone nad Liverpoolom
Foto: AA / Barcelona - Liverpool
Drugu utakmicu polufinala Lige prvaka večeras su na stadionu Camp Nou u Barceloni odigrali istoimeni domaćin i Liverpool. Slavila je Barcelona rezultatom 3:0.

Nakon što su sinoć svoj prvi duel odigrali Tottenham i Ajax (0:1), večeras su na teren istračali izabranici Ernesta Valverdea, odnosno Jurgena Kloppa. 

Prvu priliku na susretu imala je Barcelona. Pokušao je Lionel Messi u 14. minuti susreta, ali je odlično reagovala odbrana Liverpooola. Nešto ranije u šesnaestercu domaćih srušen je Mane. Ustao je i nastavio igru, a Bjorn Kuipers odlučio je da ne pokaže na bijelu tačku.

Barcelona je do vodstva došla u 26. minuti susreta. Odlično je Jordi Alba uposlio Luisa Suareza koji je poslao loptu iza leđa gostujućeg golmana. Nije Urugvajac štedio bivši klub i proslavio je pogodak za vodstvo Barcelone.

Liverpool je mogao do izjednačenja deset minuta prije kraja prvog poluvremena. Sadio Mane je šutirao, ali je njegov udarac završio visoko iznad prečke gola domaćih. Ostalo je do kraja prvog poluvremena 1:0 za domaće.

Nakon samo dvije minute igre u drugom poluvremena gosti su mogli do izjednačenja, ali je mrežu svoje ekipe spasio večeras odlični Marc-Andre ter Stegen. Odlično je šutirao James Milner, ali je još boljom paradom Nijemac skrenuo loptu u korner.

Šest minuta kasnije opet je Ter Stegen na visini zadatka. Ovaj put zaustavio je udarac odličnog Mohameda Salaha. Nije tu stao Nijemac. Opet je u prilici bio Milner i još jednom je kao pobjednik iz duela izašao golman Barcelone.

U 75. minuti utakmice Barcelona je došla do drugog gola na utakmici. Dok je Liverpool dominirao terenom domaćin je pronašao put do mreže. Messi je dobro kombinovao sa Coutinhom i Suarezom, Urugvajac je pogodio prečku, a lopta se odbila do Argentinca koji se ušetao u praznu mrežu Alissona.

Fantastični Lionel Messi u 82. minuti susreta postigao je još jedan pogodak o kojem će se dugo pričati. Pogodak nakon kojeg mu se "klanjao" kompletan Camp Nou stadion. Izveo je Argentinac slobodni udarac i pogodio sam rašlje gola gostiju. Nije tu ništa mogao ni fantastični Alisson. 

Već u narednom napadu Salah je promašio "nemoguće". Odbila se lopta do Egipćanina u šesnaestercu domaćih, a umjesto mreže Ter Stegena Salah je pogodio stativu gola Barcelone. Ostalo je do kraja susreta 3:0 za Barcelonu. U samom finišu Dembele je mogao postići i četvrti pogodak, ali je loše šutirao i Alisson je zaustavio njegov udarac. 

Revanš susret igra se za šest dana u Liverpoolu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije