Liberijac na probi u Želji, Paragvajac u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Liberijac na probi u Želji, Paragvajac u Sarajevu


Nogometaši Željezničara nalaze se na pripremama u Puli, a igrači su već odigrali jedan kontrolni susret ito protiv Cibalije koja je završena 2:2.

Patrick Nyema Gerhardt rođen je 31. jula 1985. godine. U karijeri je nastupao zašvicarske klubove Young Boys, Concordia Basel, Delémont, rumunski Otopeni i Brantford Galaxy iz Kanade.

Riječ je o igraču koji igra u sredini terena, a unarednih nekoliko dana bi se trebao nametnuti stručnom štabu.

Ekipi se priključio Švicarac liberijskog porijekla Patrick Nyema Gerhardt.

"Liberijac je  tek došao, vidjet ćemo da li će ostati", rekao je Rusmir Cviko, tim menadžer Željezničara za Sport Centar.

U Sarajevo stiže Paragvajac

Gradski rival aktuelnog prvaka države, ekipa Sarajeva mogla bi se pojačati paragvajskim igračem - Jose Arnulfo Montiel Nunez.

Jose Arnulfo Montiel Nunez rođen je 19. marta 1988. godine u paragvajskom Asunciónu. Nastupao za timove Olimpia Asunción, Udinese, Reggina, te je bio na posudbi u rumunskom Politehnica Iaşi i argentinskoj ekipi Tigre.

Trenutno je član Reggine i u Sarajevu bi na posudbi trebao ostati do ljeta 2011. godine.

Nunez je po prirodi ofanzivac, te bi odlično došao Bordo timu.

"Da istina je, Paragvajac će nam se pridružiti sutra. Neću reći da će on doći na probu, jer to nije proba, samo želim vidjeti nekog igrača na kojeg bi mogao računati u nastavku sezone, jer ne želim da nam se ponovi neugodno iskustvo sa Brazilcem koji je na početku sezone došao u Sarajevo. Paragvajac ima zaista strašan CV  i prema onome što smo vidjeli, moglo bi se raditi o pojačanju za Sarajevo. U narednim danima ćemo definitivno znati da li će ostati u Sarajevu", rekao je Mirza Varešanović za Sportin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije