Levante i dalje na vrhu tabele

Radiosarajevo.ba
Levante i dalje na vrhu tabele

Pobijedili su nogometaši Juana Ignacija Martineza Real Sociedad 3-2 na gradskom stadionu u Valenciji, pred nešto više od 12.000 navijača, u utakmici desetog Primerina kola. Za pobjedu su najprije morali preokrenuti rano vodstvo gostiju iz četvrte minute, da bi, nakon što je Iñigo Martinez izjednačio za Baske u 86. minuti, gotovo izvjestan remi nadvladali fantastično izvedenim slobodnim udarcem.

Sedmom uzastopnom pobjedom momčad iz Valencije zadržala je bod prednosti na vrhu ljestvice ispred Reala, koji je na Santiago Bernabeuu suvereno nadigrao Villarreal 3-0. Briljirao je u ponovno raspoloženoj Mourinhovoj momčadi Angel di Maria, koji je najprije asistirao Karimu Benzemi i Kaki za pogotke već u četvrtoj odnosno 11. minuti, da bi potom na dodavanje Benzeme u 29. minuti postavio konačan rezultat. No, ni to nije bilo dovoljno za osvajanje vrha Primere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije