Leicester City otpustio Ranierija

Radiosarajevo.ba
Leicester City otpustio Ranierija
EPA / Claudio Ranieri
Claudio Ranieri više nije trener Leicestera, kluba koji je prošle sezone iznenadio sve i senzacionalno osvojio naslov prvaka u Premiershipu.

Ipak, Lisicama ove sezone u prvenstvu ne ide dobro i, iako su prošli u osminu finala Lige prvaka i osigurali dobar rezultat uoči uzvrata protiv Seville (2:1), u klubu više nisu imali strpljenja pa će potražiti novo rješenje.

Zanimljivo, klub je ranije tokom februara dao "punu podršku" italijanskom treneru. Leicester se trenutno nalazi jedan bod iznad zone ispadanja, 13 utakmica prije kraja prvenstva.

Potpredsjednik kluba Aiyawatt Srivaddhanaprabha je u saopćenju između ostalog rekao:

"Claudio nam je donio sjajne rezultate i ovo je bila najteža odluka koju smo morali donijeti u sedam godina otkada smo u klubu. Nismo očekivali da ćemo eventualno ponoviti prošlu sezonu i jedini nam je cilj bio da ostanemo u najvišem rangu, međutim sada smo suočeni s borbom za ostanak i osjećamo da je potrebna promjena u želji da povećamo šanse za taj cilj."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije