Legendo, nisi to zaslužio: Hristo Stoičkov zaplakao zbog sramote bugarskih navijača

Radiosarajevo.ba
Legendo, nisi to zaslužio: Hristo Stoičkov zaplakao zbog sramote bugarskih navijača

Bugarska je na nogama nakon neviđene fudbalske blamaže u ponedjeljak: Fudbalska reprezentacija ove zemlje poražena je u kvalifikacijama za Euro 2020 od Engleske 0:6,

No, katastrofa na terenu ostala je u sjeni incidenata: Meč u Sofiji nekoliko puta je prekinut zbog rasističkih uvreda domaćih navijača na račun tamnoputih igrača Gordog Albiona.

Sve ovo emotivno je proživio Hristo Stoičkov, legenda bugarskog fudbala, u jednoj TV emisiji na španskom jeziku.

"Utakmica u kojoj se ovako nešto desi trebalo bi odmah prekinuti. Klubovi i reprezentacije čiji navijači tako nešto rade moraju biti eliminirani iz svih međunarodnih takmičenja na pet godina. Navijačima treba zabranjivati pristup tribinama stadiona", povikao je Stoičkov i dodao:

"Mislite da mi nije jednostavno reći to o svom narodu i svojoj zemlji? Teško mi je", rekao je Stoičkov i pognuo glavu kako se ne bi moglo vidjeti da plače.

"Legendo, nisi to zaslužio", bila je jedna od poruka koje je dobio nakon emotivne reakcije na sramotu bugarskih navijača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije