Legendarni engleski selektor na samrti

0
Radiosarajevo.ba
Legendarni engleski selektor na samrti
Foto: EPA / Sven-Goran Eriksson

Legendarni Sven-Goran Eriksson (76), nekadašnji selektor Engleske reprezentacije, kao i trener Benfice, Rome i Lazija, prema prognozama doktora nema još mnogo života pred sebom. Početkom godine javnost je ostala potresena po saznanju njegove dijagnoze. Eriksson boluje od raka gušterače.

Eriksson je u vjerojatno posljednjoj godini života pristao snimiti i kratki dokumentarni film o svom životu. Večernji prenosi de je Ekipa Discoveryja dobila je priliku posjetiti njegov dom u Švedskoj, a sada su objavljene prve scene iz tog uratka. Otvorio je dušu i rekao sve što ima. Jedna od scena iz dokumentarca o slavnom treneru uistinu je potresna. Radi se o telefonskom razgovoru između njega i kćeri Line.

- Nije lako imati bolesnog oca, to je veliki stres. Posebno jer me žele viđati što više. A baš ne žive u susjedstvu, žive u Stockholmu i Malagi. Dobri su i pozivi telefonom, to pomaže. Doći će na ljeto, to će biti lijepo. Morat ću počistiti lišće s teniskog terena i staviti mrežu - rekao je Eriksson kroz suze pa nastavio:

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

- Moram reći višim silama da nemam vremena za ovo. Da, nemam vremena za umrijeti - rekao je Eriksson.

U svojoj je karijeri vodio Benficu, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju i Lazio prije nego li je 2001. godine preuzeo englesku reprezentaciju s kojom je bio na dva svjetska i jednom europskom prvenstvu. Kratko je vodio i Obalu Slonovače s kojom je bio na SP-u 2010. godine, a zadnji posao imao je na klupi reprezentacije Filipina kroz 2018. i 2019. godinu. S Benficom je 1990. bio viceprvak Europe, a najplodonosnije razdoblje imao je u Laziju s kojim je 2000. bio prvak Italije, a godinu ranije uzeo je Kup pobjednika kupova i Uefin Superkup.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije