Legenda italijanskog fudbala blizu angažmana u Serie A

0
Radiosarajevo.ba
Legenda italijanskog fudbala blizu angažmana u Serie A
Foto: IconSport / Fabio Cannavaro

Italijanski prvoligaš Udinese, 17. na tabeli Serie A, objavio je u ponedjeljak da prekida saradnju s trenerom Gabrieleom Cioffijem kojeg bi prema italijanskim medijima mogao naslijediti legendarni Fabio Cannavaro (50).

"Udinese objavljuje da je razriješio dužnosti trenera prve momčadi Gabrielea Cioffija", stoji u kratkom saopćenju kluba.

Cioffi je krajem oktobra preuzeo mjesto Andree Sottila i pod njegovim vodstvom Udinese je dobio samo četiri prvenstvene utakmice.

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Nakon poraza u petak od direktnog konkurenta za opstanak, Verone (0:1), Udinese ima isti broj bodova kao i posljednjeplasirani Frosinone, ali s jednom utakmicom manje. Radi se o susretu protiv Rome, koji je prekinuta manje od 20 minuti prije kraja rezultatom 1:1 nakon što je defanzivac Rome Evan Ndicka kolabirao na travnjaku, i koji će biti završen u četvrtak.

Kako pišu italijanski mediji, Udinese već neko vrijeme pregovara s Cannavarom.

Pedesetogodišnji Cannavaro proveo je veći dio svoje trenerske karijere u Kini gdje je vodio Guangzhou FC (bivši Guangzhou Evergrande) 2014./15. pa 2017./21. i s tim je klubom osvojio naslov kineskog prvaka 2019.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije