Kup BiH: Sudar Mostara i Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Kup BiH: Sudar Mostara i Sarajeva

U srijedu su izvučeni parovi osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Osvajač kupa za prošlu sezonu ekipa Slavije sačekati će boljeg iz dvoboja Čelika i Krajine. Ekipa Milomira Odovića prvi susret igraće u gostima.

Najzanimljiviji susreti sigruno će biti između klubova iz Sarajeva i Mostara. Sarajevo će na svom stadionu ugostiti aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Zrinjskog, dok će Željezničar u prvoj utakmici gostovati kod najefikasnijeg tima dosadašnjeg dijela prvenstva.

Trener Željezničara Amar Osim nije bio zadovoljan žrijebom.

"Velež je po svemu sudeći u boljoj formi od nas. Mostarci igraju prilično dobro i pred nama nije nimalo lagan zadatak. Name donekle na ruku ide što uzvratnu utakmicu igramo na svom terenu, ali ćemo vidjeti koliko će nam to stvarno koristiti", rekao je Osimza sportsport.ba.

Šef stručnog štaba Zrinjskog Dragan Jović nije bio zadovoljan izvučenim protivnikom.

"Mislim da smo dobili jednog od najtežih protivnika i svakako da smo mogli proći i bolje. Iako za protivnika imamo izuzetno jaku ekipu Sarajeva, probat ćemo sve što je u našoj moći da u ove dvije utakmice izborimo prolaz dalje", rekao je Jović za sportin.ba

Sarajevski Olimpik igraće protiv Leotara, dok će aktualni lider na tabeli Borac prolazak u četvrtfinale tražiti protiv Širokog Brijega. Borac je u osminu finala došao bez kapi znoja, jer Posušje, protivnik banjalučana u šesnaestini finala, odustalo od takmičenja.

"Dobili smo jako neugodnog protivnika i mislim da je duel između Borca i Širokog ustvari duel trenutno najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini", rekao je Velimir Stojnić strateg Banjalučana i dodao: "Favorita nema, a pravo da vam kažem, malo sam nezadovoljan što već u osmini finala sastajemo se sa Širokim, koji je u velikoj formi. No, i naše igre su sjajne pa zato imam prava na optimizam."

Parovi osmine finala Kupa BiH:
Čelik ili Krajina – Slavija
Sarajevo – Zrinjski
Leotar – Olimpik
Travnik – Sloboda
Sloga (Uskoplje/G.Vakuf) - Rudar Prijedor
Velež – Željezničar
Modriča – Sloga (Doboj)
Borac – Široki Brijeg

Prve utakmice su na rasporedu 30. 9. u 15.30, a revanš susreti će biti odigrani 7. 10. 2009. godine 15.00 sati.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije