Kulović: Uvjeti za rad odlični, ali brine me što još nismo kompletni

Fena
Kulović: Uvjeti za rad odlični, ali brine me što još nismo kompletni
Fudbaleri Olimpica u završnom su dijelu priprema u Makarskoj. Trener sarajevskog premijerligaša Faruk Kulović smatra da su uvjeti u Makarskoj dobri za rad, ali brine ga što ekipa još uvijek nije kompletirana, saopćeno je iz FK Olimpic.

"Došli smo do završne faze priprema, odnosno uigravanja ekipe. Ono čime mogu biti zadovoljan je da se treninzi odrađuju kako treba, a ono s čim ne mogu biti zadovoljan je što igrači još uvijek dolaze. Dakle, igrački kadar još uvijek nije kompletiran, pa tako na današnjoj utakmici imam štopera kojeg čekam već 15 dana. Nadam se da ćemo uigrati ekipu do Radnika i otkloniti nedostatke koje smo imali", rekao je Kulović. 

Naglasio je da je Olimpic izgubio dosta vremena na čekanje novih igrača.

"Više nemamo vremena za dovođenje igrača i dodatno uigravanje, jer prvenstvo počinje ubrzo. Nadam se da neće biti nekih povreda i da ćemo pronaći način da se ekipa što bolje uigra. Moramo kvalitetno ući u nastavak prvenstva, pogotovo u prvo kolo protiv Radnika", ističe nogometni strateg. 

Dodao je da kvalitet kadra i znanje njegovih igrača nije sporno, te da se nada da uz dozu sreće Olimpic može izboriti opstanak u Premijer ligi BiH. 

Nakon 18 odigranih kola domaćeg prvenstva Olimpic se nalazi na posljednjem mjestu s učinkom od dvije pobjede, tri remija i 13 poraza. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije