Krunić sa saigračima držao bezobrazno uvredljiv transparent upućen Džekinom Interu

0
Radiosarajevo.ba
Krunić sa saigračima držao bezobrazno uvredljiv transparent upućen Džekinom Interu
FOTO: Screenshot / Skandal na proslavi titule

Nakon 11 godina čekanja AC Milan je napokon osvojio Scudetto. To je njihov 19. naslov koliko ih ima i gradski rival Inter koji ga je osvojio prošle godine.

Time je prekinuta neviđena devetogodišnja dominacija Juventusa koji se pak može pohvaliti s čak 34 naslova prvaka Italije ili 36 ako pitate navijače Stare dame koji broje i ona dva oduzeta zbog afere Calciopoli.

Milan slavio rugajući se svom gradskom rivalu Interu

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

U Milanu je već dvije godine slavlje u maju. Ovaj put ono u crveno-crnim bojama. No dan nakon slavlja na kojem su se po ulicama prijestolnice Lombardije tradicionalno vozili prvaci u otvorenom autobusu, Talijani već pišu o malom skandalu.

Otvorena je i službena istraga tamošnjeg fudbalskog saveza, a sve zbog poruke koju su držali nogometaši Milana na busu.

"Zabijte si Kup Italije u gu**cu", pisalo je na spornom transparentu kojeg su držali igrači i izmjenjivali se u paradiranju pred navijačima.

Pokrenuta je istraga zbog navodne povrede članka 4. Kodeksa sportske pravde koje počiva na načelu lojalnosti, korektnosti i poštenja u sportu, piše Gazzetta dello Sport.

Prije 15 godina držao ga je Ambrosini

Inter je ove godine osvojio Kup velikim slavljem protiv Juventusa pa su najvećem rivalu htjeli reći da im taj Kup i nije neki uspjeh, izgubili su onu važniju utrku baš s Milanom.

No ova poruka ima 15 godina staro zaleđe. Bila je to 2007. godina kada se Milan na neki način osvetio Liverpoolu i pobijedio ga u finalu Lige prvaka. Tada je prvak Italije nešto ranije postao Inter, a Massimo Ambrosini je u slavlju držao poruku istog sadržaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije