BL / Kriza u FS RS: Čelni ljudi dovedeni pred zid, čekaju se ostavke

18. 08. 2019. u 20:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 10

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević broji ne posljednje dane, već sate na toj funkciji, prenosi pravdabl.com.

Danas je u Banjoj Luci koalicija pod nazivom “Spasimo fudbal Republike Srpske” održala sastanak na kojem se našlo gotovo sve što vrijedi od Novog Grada do Trebinja, Doboja, Zvornika, Brčkog, Bijeljine, Foče, Modriče, Banjaluke,Gradiške, Prijedora, Laktaša….

Koalicija je sakupila i 50 potpisa za sazivanje Vanredne Skupštine FSRS, na kojoj će biti samo jedna tačka, glasanje o (ne)povjerenju predsjedniku Mili Kovačeviću. S obzirom da u Skupštini ima 55 delegata, gotovo je već izvjesno, da će ovih 50 potpisa biti i više nego dovoljno da nastupe promjene u fudbalu RS.

Dogovoreni su konkretni koraci poslije smjene, kao i aktivnosti prema FSBiH, potom Fudbalskom savezu Srbije, reprezentativnim selekcijama, infrastrukturi…svim onim problemima koji su tinjali za poslednjih 12 godina Kovačevićeve vladavine.

I ono što je u cijeloj priči zanimljivo, i oni njegovi najjači čuvari leđa, među kojima su neki i u Skupštini FSRS, potpisali su akt za promjene. Pretpostavka je da bi i poslednjih pet to uradilo, ali nije bilo potrebe za takvim potezom, jer za sazivanje sjednice dovoljno je 1/3, odnosno 19 potpisa, a već smo rekli da ih je prikljupljeno okruglo 50.

Da ima imalo pameti, Kovačević bi prekinuo cijelu agoniju, i ovu farsu, i sam ponudio i podnio ostavku, otišavši koliko-toliko na razuman način.

Naši izvori kažu, da je generalni sekretar FSRS Goran Ćejić, sada na najvećoj vatri, jer potpisi stižu ravno njemu! A, on u duhu pravila koja su sami između sebe razvili, predaje ih Izvršnom odboru FSRS i predsjedniku Mili Kovačeviću.

Ćejić zna vrlo dobro, da je i on meta, i to velika, ali legitimna. A, odmah rame uz rame stižu Banjac, Lisčinski, Mandić, Kapor, Marić, Starčević, Brkić, Oljača, Spasojević

NEMA KOMENTARA