Krivične prijave: Evo ko je pod istragom iz Nogometnog saveza BiH

0
Radiosarajevo.ba
Krivične prijave: Evo ko je pod istragom iz Nogometnog saveza BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vico Zeljković

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je potvrdilo da je protiv Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine podneseno nekoliko krivičnih prijava. 

Kako portal Radiosarajevo.ba nezvanično saznaje, na listi se nalazi 12 osoba. Među njima su predsjednik NSBiH Vico Zeljković, njegov savjetnik Marko Miličić te član Izvršnog odbora Azmir Husić.

Podsjetimo, u odgovoru za naš portal, Tužilaštvo BiH je potvrdilo dvije krivične prijave protiv Nogometnog saveza BiH. Nisu htjeli otkrivati više detalja, ali je potvrđeno da su predmeti otvoreni

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

Predsjednik NSBiH Vico Zeljković komentarisao je za ATV ove krivične prijave, te rekao: "Od prvog dana mog predsjedničkog mandata u NSBiH ovo je već postala uobičajena stvar da se putem anonimnih krivičnih prijava pokušava izvršiti opstrukcija mog rada i da se stvori neka doza pritiska.

Nadležni organi su već nekoliko puta pročešljali rad NSBiH i nisu ustanovljene bilo kakve nepravilnosti, ni što se tiče poslovanja, ni što se tiče ostalih segmenata funkcionisanja NSBiH", rekao je Zeljković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije