Krčmarević: Od 2013. se čeka titula i zbog toga sam došao na Grbavicu

Radiosarajevo.ba
Krčmarević: Od 2013. se čeka titula i zbog toga sam došao na Grbavicu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Slobodan Krčmarević
Slobodan Krčmarević, novi trener Fudbalskog kluba Željezničar, predstavljen je danas na stadionu Grbavica.

Rođeni Beograđanin (52), koji je ponikao u Partizanu,  održao je konferenciju za medije na kojoj je imao prvi susret sa novinarima, nakon što je prošle sedmice potpisao ugovor sa timom s Grbavice.

Bivši trener Apolona, Anartozisa, mlade reprezentacije Srbije, govorio je o planu priprema, aktivnostima, ali i vremenu kada je igrao protiv Željezničara.

"Prije svega bih pozdravio prisutne i zahvalio se predsjedniku Misimoviću, ljudima iz Uprave na ukazanom povjerenju, što za mene predstavlja veliku čast. Na drugoj strani, i veliku obavezu i odgovornost poznavajući tradiciju koju ima Žečljezničar. Upravo ta veličina kluba me privukla da dođem u Želju", kazao je Krčmarević na početku.

On je kazao da je došao da ostvari cilj zbog kojeg je došao.

"Od 2013. godine Željo čeka titulu i ja sam tu da ostvarim ciljeve kluba, ali i navijača. Trebat će nam mnogo rada, znoja i discipline da bismo to ostvarili. Vjerujem da možemo doći do cilja", dodao je Krčmarević.

Novi trener Željezničara govorio je i o igračkom kadru.

"Željo ima jako dobar igrački kadar, to su momci koji znaju igrati nogomet. Pričao sam sa Milinkovićem i trenerima koji su ovdje radili. Ko će ostati, ko će otići, to još ne znamo. Omladinska škola je dobra, to je poznato. Vidjet ćemo šta ćemo od omladinskog kadra uzeti.  Prvenstvo se ne osvaja sa golobradim momcima, već sa iskusnim fudbalerima", naglasio je Krčmarević.

O planu priprema je kratko rekao:

"Plan i program su davno napravljeni. Narednih dana ćemo raditi ovdje, a onda idemo u Međugorje. Čuo sam da je dolje lijepo, što mi je jako bitno. Imam i plan prijateljskih susreta  21, 25, 29. juna i 5. jula generalka. Protivnike znamo i očekujem da budemo spremni za prvenstvo".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije