Kraj Lige prvaka za 2018. godinu: Osam utakmica i jedno mjesto u osmini finala

Radiosarajevo.ba
Kraj Lige prvaka za 2018. godinu: Osam utakmica i jedno mjesto u osmini finala
Foto: Facebook / Mario Mandžukić i Miralem Pjanić
Zavjesa na Ligu prvaka kada je 2018. godina u pitanju spustit će se večeras utakmicama posljednjeg, šestog kola u grupama E, F, G i H. Preostalo je još samo jedno mjesto u osmini finala Lige prvaka i dva mjesta u Europskoj ligi.

Najzanimljivije će biti u grupi F gdje će Šahtar iz Donjecka i Lyon odmjeriti snage u direktnom duelu za plasman u osminu finala elitnog fudbalskog takmičenja. Manchester City je prvi na tabeli sa 10 osvojenih bodova, a Lyon ima tri manje. Trećeplasirani je Šahtar sa pet, a posljednji Hoffenheim sa tri osvojena boda. I svi imaju igrati za nešto.

Građanima je potreban jedan bod za sigurno prvo mjesto. Ukoliko Lyon pobijedi, a Građani izgube - Lavovi će na prvo mjesto zbog boljeg međusobnog duela. Šahtar i Lyon direktno odlučuju za plasman dalje, a Lyonu je dovoljan i bod u Ukrajini. Hoffenheimu treba pobjeda na Etihadu i nada da će Šahtar izgubiti od Lyona kako bi takmičenje nastavili u Europskoj ligi.

U grupi G Real Madrid je siguran na prvom, a Roma na drugom mjestu. O plasmanu u Europsku ligu odlučit će Viktorija Plzen i CSKA Moskva. Obje ekipe imaju po četiri boda, a Viktorija ima bolji međusobni duel. Viktorija će na svom terenu dočekati Romu koja će i večeras biti bez Edina Džeke, dok će Real Madrid na svom terenu dočekati CSKA Moskvu.

U grupi E zna se sve osim ko će s prvog mjesta u osminu finala. Trenutno je prvi minhenski Bayern sa 13 bodova, dva više od Ajaxa, a ekipe će igrati međusobni duel na Amsterdam Areni. Benfica je sigurna na trećem mjestu, a utakmica s AEK-om na domaćem terenu bit će samo za prestiž.

U grupi H isto tako ostalo je samo da se riješi pitanje prvoplasiranog tima na tabeli. Juventus je prvi sa 12 bodova, dva više od Manchester Uniteda koji ima bolji međusobni duel. Valencija je sigurno trećeplasirana, a Young Boysi se opraštaju od Europe. Večeras će Juventus u Bern, a Manchester United u Valenciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije