Kostić izvršio prozivku, Željezničar počeo s pripremama za novu sezonu

Radiosarajevo.ba
Kostić izvršio prozivku, Željezničar počeo s pripremama za novu sezonu
Fudbalski klub Željezničar počeo je danas s pripremama za narednu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Šef stručnog štaba Miloš Kostić izvršio je prozivku, a iz tehničkih razloga na prvom treningu Plavih u novoj sezoni nije bilo Javiera Hervasa i Jovana Blagojevića, dok su Miroslav Stevanović i Aleksandar Kosorić pošteđeni sedam dana zbog ranijih obaveza u reprezentativnom dresu.

Predstavnicima medija se ispred kluba obratio novi šef stručnog štaba Miloš Kostić.

"Za početak želimo vidjeti u kakvom su stanju igrači i koji su to igrači na koje u budućnosti možemo računati. Do kraja ovog prvog dijela dok smo u Sarajevu i prije nego odemo na Kupresu ćemo reducirati broj igrača na 26-27 plus golmani", kaže Kostić i dodaje:

"Kroz treninge ćemo vidjeti koji to igrači mogu zadovoljiti kriterije koje smo postavili. Prvu utakmicu imamo već u subotu protiv Olimpica, a na njoj neće igrati igrači koji su bili standardni prošle sezone, nego želimo vidjeti šta pojedini igrači mogu na određenim pozicijama", ističe Kostić.

"Vidjet ćemo da li će biti još pojačanja. Možda će biti još imena. Sve zavisi od toga šta nam bude trebalo na nekim pozicijama i u zavisnosti od toga koliko trenutni igrački kadar može odgovoriti zahtjevima. Gro ekipe je već tu, dakle 90 posto ekipe. Mislim da će taj dio ekipe i iznijeti teret naredne polusezone", kaže Kostić i dodaje:

"Treme nema. Ja sam jedva čekao da počnemo s treninzima. Od ponedjeljka sam već ovdje i do sada smo radili administrativne stvari. Sretan sam što sam u Želji, nadam se da ćemo ostvariti ciljeve koje smo zacrtali", ističe Kostić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije