Korona dernek u Španiji: Nogometaši Seville se opustili, prijete im kazne

Radiosarajevo.ba
Korona dernek u Španiji: Nogometaši Seville se opustili, prijete im kazne
Print Screen / Korona-party u Španiji

Četiri nogometaša Seville prekršila su pravila karantene zbog epidemije koronavirusa i tako kompromitirali protokol koji su sastavile španske nogometne vlasti uoči najavljenog nastavka prvenstva.

Premijer Pedro Sanchez je svom govoru istaknuo kako se Španska polako vraća u normalan život nakon više od dva mjeseca potpune izolacije zbog pandemije koronavirusa.

Između ostalog, najavio je i datum nastavka španskog nogometnog prvenstva – u sedmici oko 8. juna.

Međutim, druženje s više od 10 ljudi i dalje je zabranjeno.

Lucas Ocampos, Franco Vazquez, Luuk de Jong i Ever Banega se toga nisu pridržavali.

Problem je postao još veći kada je Banegina supruga fotografije s derneka podijelila na društvenim mrežama. Kada je shvatila šta je učinila, brzo ih je izbrisala, ali prekasno.

Španska Marca je objavila fotografije, a Sevillinom kvarteru sada prijete kazne.

Nagađa se kako bi kaznu mogla dobiti i Sevilla. Igrači su se odmah izvinili zbog greške.

“Želim se izviniti i priznati da smo pogriješili, nanijevši štetu imidžu kluba i nogometa općenito. Želimo se izviniti klubu, saigračima i štabu, svijetu nogometa i društvu općenito. Sigurno je kako se akcije poput ove više neće ponovit “, objavio je Ocampos.

Nakon što je špansko prvenstvo prekinuto 12. marta, klubovi su počeli s individualnim treninzima 8. maja s najviše šest igrača na terenu u isto vrijeme uz poštivanje fizičkog distanciranje i ostalih zdravstvenih mjera. Jedanaest kola prije kraja prvenstva na ljestvici vodi Barcelona sa 58 bodova, dok je Real Madrid na drugom mjestu s dva boda manje.

S više od 240.000 potvrđenih slučajeva zaraze i više od 28.000 preminulih, Španska je jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije