Konyaspor preokretom savladao Trabzon i riješio pitanje prvaka Turske

Radiosarajevo.ba
Konyaspor preokretom savladao Trabzon i riješio pitanje prvaka Turske
FOTO: AA / Konyaspor-Basaksehir

Fudbaleri Konyaspora upisali su nevjerovatan trijumf na gostovanju Trabzonsporu rezultatom 4:3 nakon preokreta kakav se zaista rijetko viđa, čime je postalo sigurno da je Basaksehir po prvi put u historiji prvak Turske.

Već u 12. minuti Sorloth je doveo domaćina u vodstvo, ali je to lijepom reakcijom glavom poništio bosanskohercegovački reprezentativac Riad Bajić u 42. minuti.

Trabzon, koji se do ovog kola borio za titulu prvaka Turske, bio je pod imperativom pobjede i novim golom Sorlotha, te jednim Novaka, došao je na korak od trijumfa.

Do 81. minute sve je djelovalo kao da će Trabzon upisati rutinski trijumf, a Konyaspor ostati u teškoj poziciji u borbi za opstanak. No, tada smo vidjeli nestvaran preokret.

No, do kraja utakmice, u posljednjih 10 minuta, gosti su preko Shengelije, Škubiča i Thurama postigli tri gola i upisali opstanka vrijednu pobjedu.

Meč između Basaksehira i Kayserispora završit će nešto kasnije zbog tehničkih problema, ali već sada je jasno da će tim iz Istanbula slaviti prvu titulu prvaka Turske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije