Konferencijska liga: Basel i West Ham slavili pobjede nakon preokreta

0
Radiosarajevo.ba
Konferencijska liga: Basel i West Ham slavili pobjede nakon preokreta
Foto: Twitter / Čekićari slavili

U prvim utakmica polufinala Konferencijske lige, Basel i West Ham su nakon preokreta nad Fioretinom odnosno AZ Alkmaarom slavili pobjede rezultatom 2:1.

Basel je došao do prednosti već u sedmoj minuti utakmice, ali je njihov gol poništen nakon asistencije VAR sobe, desetak minuta poslije, ponovo gosti imaju dobru priliku Andy Diouf je šutirao, a golmana Fiorentine odbranio.

Fioretina je ipak bila ekipa koja prva dolazi do vodstva, Lucas Martinez Quarta je dobro skočio na loptu nakon kornera i poslao ju u šesterac, a tamo ju je glavom u mrežu spremio Arthur Cabral u 25. minuti za vodstvo od 1:0.

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

U drugom poluvremenu, Fiorentina je prva prijetila, u 54. minuti Rolando Mandragora je šutirao preko gola. Ipak, Basel je došao do izjednačenja nakon sjajne solo akcije Andyja Dioufa.

Igrao se treći minut sudijske nadoknade drugog poluvremena, kada je Zeki Amdoun pogodio mrežu domaćih za potpuni preokret Basela.

U drugom meču večeri, popularni Čekićari su nakon preokreta savladali AZ Alkmaar rezultat 2:1.

West Ham je prvi ozbiljnije prijetio u 13. minuti, Mohamed Said Benrahma je dobro šutirao, ali je njegov šut odbranio golman AZ Alkmaara.

Od 36. minute rezultat na semaforu bio je 0:1. Myron van Brederode je dodao loptu koju je prihvatio Tijjani Reijnders i sjajnim udarcem matira golmana domaćih.

Nastavak utakmice donio je bolje otvaranje domaćih, dobar šut u 61. minuti imao je Jarrod Bowen, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored gola.

Čekićari su svoju dobru igru krunisali u 67. minuti, kada je penal za domaće realizirao Mohamed Said Benrahma.

Samo deset minuta poslije Michail Antonio je pogodio za potpuni preokret rezultata od 2:1, što se na kraju ispostavili i konačnim, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije