Kolumbijac izbačen zbog prijetnji paintball pištoljem

Radiosarajevo.ba
Kolumbijac izbačen zbog prijetnji paintball pištoljem

Kolumbijski nogometaš argentinskog prvoligaša Racing Cluba Teofilo Gutierrez (26) izbačen je iz tima, nakon što je navodno prijetio suigračima pištoljem za paintball.

Gutierrez je isključen u 67. minuti subotnjeg 4-1 poraza u argentinskoj Clausuri od Independientea, susreta u kojem je ujedno zabio i jedini gol za svoju momčad, pritom ih ostavivši s devetoricom na travnjaku.

Bilo je to temperamentnom Kolumbijcu čak četvrto isključenje otkako je stigao u Racing Club iz Trabzonspora u veljači prošle godine. Iako je zabio čak 22 gola u 35 utakmica odigranih za klub, njegovim je suigračima dosta njega i njegovog bahatog i neodgovornog ponašanja.

Lokalni argentinski mediji izvještavaju kako je po završetku utakmice protiv Independientea došlo do obračuna u svlačionici Racinga nakon što se nekolicina suigrača obrušila na njega zbog besmislenog isključenja zadobivenog nakon vrijeđanja suca. Ljutiti Gutierrez pri svađi je, navodno, na njih potegao pištolj - onaj za paintball.

Riječ je o igraču za kojeg se prošle sezone interesirao Liverpool i koji je prema riječima uprave na izlaznim vratima kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije