Kolika kazna čeka bečku Austriju? (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Kolika kazna čeka bečku Austriju? (VIDEO)

Foto: Reuters
Tokom susreta Europske lige između bečke Austrije i baskijskog ponosa Athletic Bilbaa zabilježen je prekid zbog upada navijača u travnjak. Probleme su radili domaći huligani, a nakon šaketanja izbačeni su s terena i dvoboj je završen.

Navijači Austrije revoltirani rezultatom 0:2 i previdima sudija iz Skandinavije, u 68. minuti masovno su počeli bacati predmete u teren. Nije pomogla ni Rapidova zastava među navijačima iz Bilbaa. Baski nisu željeli biti dio te priče pa su, nakon sudijske dozvole, pojurili prema svlačionici.

Tada su navijači počeli ulaziti u teren. Policiji je trebalo 20 minuta da situaciju dovede u red, nakon čega je susret nastavljen i završen rezultatom 0:3.

http://www.youtube.com/watch?v=6IMTid5dFnY


Ostaje da vidimo kolika kazna slijedi bečkom klubu. Ako kriteriji budu jednaki za sve klubove pod okriljem UEFA-e, austrijski klub bi morao biti kažnjen u najmanju ruku kao zagrebački Dinamo. Ipak, oduzimanje bodova u ovoj sezoni austrijskom klubu ne bi predstavio prevelik problem, jer više nemaju šanse da odu u eliminatornu fazu.

Podsjetimo prvak hrvatske je kažnjeni oduzimanjem tri boda u Evropskoj ligi i sa dvije domaće utakmice bez gledalaca zbog nereda koje su pravili zagrebački huligani. Naknadno je UEFA smanjila kaznu Dinamu, te su im vraćena tri boda, ali i izrečena novčana kazna od 75.000 eura.

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije