Koldžo: Općina Novo Sarajevo nastavit će ulagati u Željezničar

Radiosarajevo.ba
Koldžo: Općina Novo Sarajevo nastavit će ulagati u Željezničar
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Koldžo i Džubur potpisali ugovor o sufinansiranju

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Admir Džubur danas su u Plavom salonu stadiona Grbavica potpisali ugovor o realizaciji grant sredstava. Vrijednost ugovora je 100.000 KM, a sredstva se realizuju kroz Program podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice.

Sredstva su planirana za sufinansiranje radova na izgradnji trafostanice, odnosno na pojačavanju kapaciteta snage postojeće trafostanice kako bi se grijači terena i reflektori, mogli koristiti u punom kapacitetu.

“Nekako se desila čudesna koincidencija da ovaj naš sporazum potpisujemo u isto vrijeme svake godine, sa željom da pomognemo klubu. Dobro je što imamo priliku da podvučemo crtu i da pokažemo da želimo učestvovati u izgradnji infrastrukture u ovoj općini, koja je po tome već postala prepoznatljiva”, rekao je Koldžo, te je dodao:

“Iznos je 100.000, a to će se po želji kluba upotrijebiti da se unaprijedi infrastruktura, odnosno izgradi nova trafostanica. Treba spomenuti i to da smo mi svih ovih godina bili tu, uradili smo dosta i nastavit ćemo s takvim aktivnostima. Najbitnije je da smo tu. Moram kazati i da sam zadovoljan da je Željo nakon perioda lutanja našao sebe, što govore i rezultati u novoj sezoni”.

Potom se predstavnicima medija obratio i predsjednik Željezničara Admir Džubur.

“Hvala Općini Novo Sarajevo što je prepoznala Želju kao instituciju od posebnog interesa za razvoj sporta. Realizacijom ovog projekta ćemo osposobiti grijače, ali i obezbijeđujemo uslove za dalji razvoj infrastrukture. Hvala Općini i na susretljivosti pri izgradnji istočne tribine i izdavanja svih dozvola”, istakao je Džubur.

Koldžo je upitan o ranijem odnosu s klubom i o eventualnoj izgradnji trening centra na nekom području Općine Novo Sarajevo.

“Bilo je određenih problema. Općina Novo Sarajevo je mala općina. Bilo bi jako dobro naći neki prostor za takav trening centar, ali ga ja ne vidim u našim regulacionim planovima. Mi smo učinili sve da taj segment utakmica mlađih kategorija unaprijedimo koliko možemo. Uvijek je limitirajući i taj prostorni plan zbog saobraćajnica i svega ostalog”, kazao je načelnik.

Zatim je predsjednik kluba sa Grbavice govorio o južnoj tribini.

“Načelnik na to pitanje ne može dati odgovor dok mi ne krenemo s aktivnostima. To svakako planiramo, a općina je prva kojoj ćemo se obratiti”, dodao je Džubur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije