Köln u strahu: Škole ne rade, zloglasni Ivan Bogdanov uhapšen pa pušten

Radiosarajevo.ba
Köln u strahu: Škole ne rade, zloglasni Ivan Bogdanov uhapšen pa pušten
Köln je u strahu uoči večerašnje utakmice Europa lige između Kölna i Crvene zvezde.

Zbog mogućih nereda njemačka policija i sve ostale službe su u stanju pune pripravnosti. Prva brojka o 2.300 angažiranih policajaca sigurno će biti premašena jer se spominje dolazak hiljada huligana iz Beograda.

Okršaj s njima željno čekaju domaći Ultrasi koji su prije sedmice napravili haos u Londonu na prvoj europskoj utakmici Kölna nakon 25 godina.

Njemačka policija sinoć je preventivno uhapsila osam navijača Crvene zvezde, među kojima je bio i zloglasni Ivan Bogdanov. Ovaj neonacist je "slavu" stekao glavnim ulogama u dvije prekinute utakmice fudbalske reprezentacije Srbije – protiv Italije u Genovi i Albanije u Beogradu.

Gradske vlasti Kölna odlučile su da škole u blizini stadiona budu zatvorene već u 13.20 sati, a vlasnicima lokala savjetovano je da poslijepodne stave katanac na radnje.

U međuvremenu je list Express objavio da je Ivan Grozni Bogdanov, zajedno sa sedam uhapšenih navijača, danas oko podne pušten iz zatvora.

"Nismo imali razloga da ih držimo u pritvoru", objavio je predstavnik policije.

Počelo je odbrojavanje do utakmice straha na RheinEnergie stadionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije