Koeln ne odustaje od Štilića?

Radiosarajevo.ba
Koeln ne odustaje od Štilića?

Šef klupe Koelna je odnedavno Zvonimir Soldo, koji zamijenio kontroverznog Kristofa Dauma. Bivši hrvatski reprezentativac je proveo deset godina igrajući za Stuttgart, a za svoje zasluge za integraciju stranaca bivši hrvatski reprezentativac je dobio i nagradu Baden-Virtemberga.

U trenutnoj situaciji se sa Soldom na čelu Kelnu nameće novo-staro ime: Semir Štilić, koji igra u Poljskoj i umije, baš kao i njegov otac Ismet nekada u Želji i Slobodi „proturiti“ dobru loptu isturenim napadačima. Za dovođenje jednog dobrog „dodavača“ je u Koelnu je rezervisano pet miliona, piše kelnski „Express“.

Za razliku od narcisoidnog i kontroverznog Kristofa Dauma, koji je otišao u turski Fenerbahče, 42-godišnji Zvonimir Soldo odiše skromnošću, ali i autoritetom. Na prvim treninzima za novu sezonu pokazao je pred znatiželjnim navijačima kluba da najprije želi red i disciplinu. Upravo tako je ovaj nekadašnji kapiten Vfl Štutgarta sebi obezbijedio nadimak „general“.

Trenutno se Keln priprema u Austriji. Najveća briga je povreda leđa prvog strijelca Milivoja Novakovića. Slovenca bosanskih korijena Soldo je, ipak, ostavio kao kapitena.

Slijedi, potom, nekoliko jačih provjera u Kelnu i okolini, pa onda start u Dortmundu protiv Borusije. Soldo u Njemačkoj ima poznato ime, baš kao i FC Keln. Ostaje mu da se dokaže i kao trener.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije