Kodro, Osim, Prosinečki mogući nasljednici Baždarevića

Fena
Kodro, Osim, Prosinečki mogući nasljednici Baždarevića
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Estonije od 2:1 u Talinu završila je kvalifikacioni ciklus za svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Rusiji.

BiH je ostala bez plasmana na veliku smotru, završivši na trećem mjestu sa 17 bodova, dva manje od drugoplasirane Grčke, mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije, te 11 poena zaostatka u odnosu na Belgiju koja direktno ide u Rusiju.

Nakon kvalifikacija i još jedne propuštene šanse da se ode na veliko takmičenje, te poslije očiglednog nezadovoljstva javnosti, u medijima se odmah počelo postavljati pitanje o ostanku ili odlasku dosadašnjeg selektora Mehmeda Baždarevića, kojem je istekao ugovor.

Javnost u BiH je podijeljena, jedni su za ostanak Baždarevića, dok drugi smatraju da nije ispunio primarni cilj, odlazak u Rusiju.

U medijima se već pominju imena kandidata, a navodno se kao favorit pominje bivši selektor BiH Meho Kodro, koji sada vodi švicarski Servette.

Kao kandidat za budućeg selektora pominje se i Amar Osim, bh. javnosti poznat kao trofejni šef stučnog štaba sarajevskog Željezničara.

Prema spekulacijama u opticaju su i Faruk Hadžibegić te proslavljeni hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki, ali je on prema medijskim napisima iz susjedstva vjerovatno novi selektor Slovenije.

Naposlijetku se pojavljuje i ime Sergeja Barbareza, legendarnog bh. fudbalera, ljubumca bh. publike, ali s druge strane mu neki spočitavaju neiskustvo u trenerskim vodama.

Izvršni odbor FSBiH bi na sjednici 19. oktobra trebalo da raspravlja o ovom pitanju, a očekuje se i formiranje komisije koja bi trebala da obavi razgovore sa kandidatima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije