Ko je Modrićeva punica: Svjedočila o finansijskim tajnama, a nogometaši joj dali poseban nadimak

1
Radiosarajevo.ba
Ko je Modrićeva punica: Svjedočila o finansijskim tajnama, a nogometaši joj dali poseban nadimak
Radiosarajevo.ba / Luka Modrić sa porodicom na rođendanu kćerke Sofije

Punica jednog od najpopularnijih i najuspješnijih nogometaša svijeta Luke Modrića – Vesna Juraić prošlog je ponedjeljka, 15.januara, svjedočila na suđenju braći Zdravku i Zoranu Mamiću na Županijskom sudu u Osijeku.

Vesna je kazala kako nema saznanja da je klub imao inostrani račun kao ni o gotovinskim isplatama igračima i djelatnicima kluba. Kao ni njezin slavni zet ranije, nije se mogla sjetiti detalja iz tog vremena, piše Večernji list.

"Nisam znala da Dinamo ima račun u inostranstvu, kao ni da se igrače isplaćuje u gotovini" kazala je bivša šefica računovodstva Dinama Vesna Juraić pa dodala:

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

"Nisam imala informacije o isplatama u gotovini, niti sam s time bila u doticaju. Uobičajeno je bilo da se plaće isplaćuju preko računa. Također, nisam imala saznanja da Dinamo ima račun u inozemstvu, niti se on spominjao na sjednicama Skupštine kluba, kojima sam prisustvovala. Ne sjećam se ni da je račun kluba bio blokiran u periodu od 2002. do 2008. godine, do kada sam ja radila u Dinamu", kazala je Vesna.

Majka Modrićeve supruge Vanje svojevremeno je radila kao voditeljica računovodstva NK Dinamo pa joj je njezina kćerka često u mladosti znala dolaziti u posjetu na posao na Maksimiru. Vanja se kasnije zaposlila u agenciji Zdravka Mamića te je tako i upoznala slavnog nogometaša.

Njoj je u to vrijeme bilo 25 godina, a njemu svega 19 godina. Već nakon šest mjeseci ljubavne romanse počeli su i živjeti zajedno, a ostalo je njihova historija.

Godine 2010. vjenčali su se pred matičarom u zagrebačkom restoranu, a Vanja je već tada bila u drugom stanju s njegovim prvim djetetom pa su iz tog razloga i organizirali intimno slavlje. Ubrzo zatim na svijet je stigao njihov sinčić Ivan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije