Klopp: Nakon proslave titule spavao sam u kamionu i vozao se sa zaklanim ovcama

Radiosarajevo.ba
Klopp: Nakon proslave titule spavao sam u kamionu i vozao se sa zaklanim ovcama
Foto: EPA / Jurgen Klopp

Jürgen Klopp (52) osebujan je tip koji bi Liverpoolu mogao donijeti povijesnu titulu prvaka Premiershipa, a kako je proživio proslavu naslova prvaka Njemačke s Borussijom Dortmund 2010/11. otkrio je u dokumentarcu Amazon Prime Videa.

Njegove izjave mogle bi biti scenarij za dobar film poput "Mamurluka".

“Baš sam bio razbijen, to se moglo primijetiti u nekim intervjuima, i ono čega se sjećam baš i nema previše smisla. Sjećam se jedne stvari, nisam siguran jesam li je ikad nekom rekao. Probudio sam se u kamionu u garaži, sasvim sam. Toga se sjećam, ali nemam pojma što se događalo u satima prije toga”, rekao je Klopp.

“Nitko nije pitao "Što se događa s trenerom?" ili bilo što. Sišao sam s kamiona i shvatio da sam u hangaru neke tvornice. Hodao sam i primijetio siluetu muškarca”, nastavio je.

“Zviždao sam jer mogu zviždati jako glasno i primijetio da je silueta malo usporila. Pričekao sam i vidio Akija Watzkea (Hans-Joachim Watzke, predsjednik Borussije), on i ja bili smo jedini tamo”, rekao je Klopp.

Watzke je potom nastavio:

“Jürgen je bio gotov. Uvijek bi najjače tulumario. Rekao mi je: "Aki, moram izaći odavde". Pa sam mu rekao: "Jürgene, idemo okušati sreću. Jednostavno ćemo hodati dok ne sretnemo nekoga. Nije bilo lako jer je cijeli grad bio zatvoren, ali nakon deset minuta prilazio je auto pa sam skočio ispred njega.

Bio je to stari Mercedes, a u njemu Turčin.

“Aki mu je rekao ‘Vozi nas do talijanskog restorana’, a on je odgovorio ‘Ne, neću nas tamo voziti’. Aki je onda izvadio 200 eura iz džepa, pokazao mu i rekao ‘Hoćeš’. Vidio je novac i rekao ‘U redu’”, rekao je Jürgen.

Nije tu bio kraj zanimljivim Kloppovim dogodovštinama.

“Aki je sjedio naprijed, ja natrag. Bio sam umoran i čuo "pi-pi-pi-pi". Mislio sam da sanjam, ali nisam. Prtljažnik mu je bio pun pilića. Bili su unutra i tri zaklana ovna, ali to vjerojatno nije primijetio. Osjetio se odvratan smrad”, dodao je Watzke.

“Prolazili smo ulicama i Aki je vikao. Ljudi su govorili: ‘O, gospodine Watzke! Prođite, prođite’. Više od toga se ne sjećam”, rekao je Klopp.

I godinu poslije Borussia je bila prvak Njemačke, no Klopp je, kaže, naučio lekciju i primirio se...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije