Kiša golova u Ligi prvaka, Zvezda pregažena u Londonu, Atalanta u Manchesteru

Radiosarajevo.ba
Kiša golova u Ligi prvaka, Zvezda pregažena u Londonu, Atalanta u Manchesteru
Foto: EPA-EFE / Tottenham - Crvena zvezda

Odigrane su sve utakmice trećeg kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Nakon što su nešto ranije danas Šahtar i Dinamo remizirali (2:2), a Atletico Madrid slavio protiv Bayer Leverkusena (1:0), saznali smo rezultate još šest duela.

Grupa A

U grupi A lider PSG je upisao i treću pobjedu. Sveci su večeras na gostujućem terenu u Bruggeu slavili protiv domaćeg Club Bruggea rezultatom 5:0. 

Gosti su poveli u sedmoj minuti susreta, a strijelac je bio Mauro Icardi na asistenciju Di Marije. PSG je u 61. minuti došao do dva gola prednosti, a mrežu ekipe iz Belgije pogodio je Mbappe. Svoj drugi pogodak Icardi je postigao u 63. minuti za tri gola prednosti Parižana. Do četvrtog gola PSG je stigao u 79. minuti, a strijelac je Mbappe.  Fantastični Mbappe svoj treći pogodak na susretu postigao je u 83. minuti utakmice. Utakmica je završena pobjedom PSG-a 5:0. 

U drugom susretu ove grupe Real Madrid je gostovao kod Galatasaraya. Gosti su do vodstva došli u 18. minuti nakon što je Eden Hazard odlično uposlio Toni Kroosa. Ostalo je do kraja 1:0 za goste. 

Rezultati by SofaScore

Grupa B

U grupi B Tottenham je na svom terenu ugostio beogradsku Crvenu zvezdu. Domaćin je ubjedljivo savladao goste iz Beograda. Mrežu Borjana Pijevci su načeli u devetoj minuti, a strijelac je bio Kane. Samo sedam minuta kasnije na 2:0 povisio je Heung-Min Son. Isti igrač postavio je rezultat prvog poluvremena u 44. minuti.

Svoj četvrti pogodak Tottenham je postigao u 57. minuti utakmice. Strijelac je nakon asistencije Auriera bio Lamela. Tottenham je do petog gola došao u 72. minuti. Svoj drugi pogodak na susretu postigao je Kane. Ostalo je do kraja 5:0 za Tottenham. 

U drugom susretu ove grupe minhenski Bayern gostovao je kod Olympiacosa. Domaćin je poveo u 23. minuti susreta, a strijelac je bio El Arabi. Devet minuta kasnije Bayern je izjednačio. Mrežu domaćih zatresao je Lewandowski. S tim rezultatom otišlo se na odmor.

Do prednosti Bavarci su došli u 17. minuti drugog poluvremena, a opet je nezaustavljiv bio Poljak. Do trećeg gola Bavarci su došli u 75. minuti susreta. Strijelac za Nijemce bio je Tolisso. Francuz je u nedjelju morao prekinuti trening Bayerna zbog bolova u prsima, a večeras se upisao u strijelce. Olympiacos je u 79. minuti susreta smanjio na 3:2 preko Guilhermea. Rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice, ostalo je 3:2 za Bavarce. 

Rezultati by SofaScore

Grupa C

Drugi duel grupe C večeras su odigrali Manchester City i Atalanta. Gosti su odlično otvorili utakmicu, a Malinovsky je u 28. minuti pogotkom s bijele tačke donio prednost ekipi iz Bergama. Domaćin se vratio šest minuta kasnije preko Aguera, a isti igrač je u 38. minuti pogotkom s bijele tačke donio prednost Građanima.

U drugom poluvremenu fantastična partija Sterlinga. Nakon asistencije za izjednačujući pogodak Englez je upisao hat-trick. Prvi pogodak postigao je u 58. minuti, a asistirao mu je mladi Foden. Sterling je do svog drugog, a za Građane četvrtog gola došao u 64. minuti susreta. Samo pet minuta kasnije postigao je i treći pogodak. Foden je pet minuta prije kraja dobio crveni karton u redovima domaćih. Ostalo je do kraja 5:1 za domaće. 

Drugi duel ove grupe odigrali su Šahtar iz Donjecka i Dinamo Zagreb. Susret je završen rezultatom 2:2.

Rezultati by SofaScore

Grupa D

Juventus je u Torinu dočekao Lokomotiv iz Moskve. Gosti su u 30. minuti susreta šokirali ekipu iz Torina. Nakon asistencije Joao Marija pogodio je Miranchuk. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:1 u Torinu. Juventus je izjednačio u 77. minuti susreta, a strijelac za domaće bio je Paulo Dybala.  Samo dvije minute kasnije isti igrač je pogodio za potpuni preokret Juventusa. Juventus je na kraju uspio slaviti rezultatom 2:1. 

 Ranije su svoj susret odigrali Atletico Madrid i Bayer Leverkusen, a domaćin je slavio 1:0. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije