Kiko u Manchesteru prima samo 400 funti sedmično

Radiosarajevo.ba
Kiko u Manchesteru prima samo 400 funti sedmično

Talijanski napadač Federico Macheda je u prvenstvu dva puta spasio Manchester United, što bi mu trebalo donijeti poboljšanje ugovora na deset tisuća funti tjedno.

Sedamnaestogodišnji Macheda svojim pogocima presudio je Aston Villi i Sunderlandu te je zahvaljujući njemu Manchester zadržao prvo mjesto u Premiershipu. Dobre igre i golove odlučio je nagraditi menadžer 'crvenih vragova' Alex Ferguson i 'spasitelju' povećati džeparac.

Kako tvrde engleski mediji, Kiko će prema novom ugovoru zarađivati 10 hiljada funti sedmično ili oko pola miliona godišnje. Dosad je Talijan imao platu od 400 funti sedmično i dvije hiljade funti bonusa po utakmici u engleskoj ligi.

Federico Macheda rođen je u Rimu 1991. U sezoni 2006.-07. igrao je za mlađe selekcije Lazija, da bi 2007. prešao u Machester United za koji je godinu dana nastupao u juniorima.

Profesionalni ugovor sa Vragovima potpisao je na svoj 17. rođendan u avgustu prošle godine. Alex Ferguson mu je dao prvi tim odigrao je 5. aprila protiv Aston Ville, a u toj utakmici je postigao i svoj privjenac za Manchester.

http://www.youtube.com/watch?v=jNhHP3O9ZWo


tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije