Kick Off Cup: Mališani pokazali svoje nogometne vještine

Radiosarajevo.ba
Kick Off Cup: Mališani pokazali svoje nogometne vještine

Proteklog vikenda na sportskim terenima Kick Off u Sarajevu održan je 1. zimski malonogometni turnir Kick Off Cup. Uspješna organizacija turnira realizirana je od strane škole fudbala Kick Off iz Sarajeva.

Kick Off, koja je inače i fokusirana za rad najmlađom djecom od 5 do 12 godina, prepoznala je važnost sporta i fizičkih aktivnosti za razvoj djece te očuvanje njihovog tjelesnog i mentalnog zdravlja u doba pandemije, te se odlučila na organizaciju turnira za mališane uz poštivanje trenutnih epidemioloških mjera.

Na turniru su se takmičili najmlađe djevojčice i dječaci uzrasta od 6 do 8 godina i uz mnogo dobrog fudbala bilo je dosta druženja i zabave. ŠF Kick Off obezbjedila je pehare i medalje za najbolje tri ekipe po svakoj generaciji, ali i medalje za svako dijete koje je učestovalo na turniru.

noog_kick_off_febrau_2021.jpg - undefined

Foto: Prtscr/KickOff: Kick Off Cup

Djecu su posebno zabavili partneri iz kompanije Union Foods sa maskotama Monte i Flipko koji su dijelili prigodne poklone, kao i Mljekara Gradačac sa podjelom čokoladnog mlijeka za najmlađe.

Na turnir se odazvalo 31 ekipa, 7 takmičarskih ekipa godišta 2015. i po dvanaest ekipa godišta 2014. i 2013. iz BiH.

U najmlađoj kategoriji za 2015. godište domaća ekipa Kick Off, zauzela je prvo mjesto nakon pobjede u finalu nad Unisom iz Vogošće, dok je i u istoj kategoriji treće mjesto pripalo ekipi Derby pobjedom nad ekipom Sparta iz Sarajeva.

Prvo mjesto za 2014. godište pripalo je ekipi Derby iz Sarajeva koji je u finalnom susretu bio uspješniji od ekipe Dobrinje. Ekipi Tempo iz Ilijaša pripalo je treće mjesto, nakon trijumfa nad Tika Taka iz Mostara.

U kategoriji 2013. godište najbolji su bili fudbaleri Unisa iz Vogošće koji su u finalu savladali Novi Grad iz Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo Sparti iz Sarajeva koja je bila uspješnija od FK Sarajeva.

maskota_kick_off_cup_februar_2021.jpg - undefined

Foto: Prtscr/Maskota na turniru Kick Off Cup-a

Ukupan poredak sa najboljim igračima i strijelcima po godištima:

2015

1. Kick off Najbolji igrač Žunić Ajas - Kick Off
2. Unis VOGOŠĆA Najbolji strijelac Harbaš Adin - Derby
3. Derby Najbolji golman Hodžić Dženis- UNIS
4. Sparta

2014

1. Derby Najbolji igrač Kadić Behudin - Dobrinja
2. FK Dobrinja Najbolji strijelac Đuliman Davud -Derby
3. Tempo Ilijaš Najbolji golman Durmo Nidal - Derby
4. Tiki Taka Mostar

2013

1. FK UNIS Najbolji igrač Sinanović Amir - UNIS
2. FK Novi Grad Sarajevo Najbolji strijelac Herak Irman - Sparta
3. Sparta Sarajevo Najbolji golman Hasanović Hamza - UNIS
4. FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije