Kenan Magoda: "Prijete i lobiraju, ali im poručujem - iskorijenit ćemo 'hobotnicu'. Nema stajanja"

1
Radiosarajevo.ba
Kenan Magoda: "Prijete i lobiraju, ali im poručujem - iskorijenit ćemo 'hobotnicu'. Nema stajanja"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Kenan Magoda

Već mjesecima traju previranja unutar Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo. Mnogi se žale na rad rukovodeće garniture predvođene Fuadom Čolpom, predsjednikom Saveza i članom Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 

U borbu protiv ovakvog rukovođenja Savezom, uključili su se ranije fudbalski klubovi iz Sarajeva, Udruženje sudija, ali i samo Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo. Čak je i Samira Hurem, koja je, kao predstavnica najvećeg ženskog fudbalskog kluba u državi bila članica Izvršnog odbora FS KS, ali je odlučila napustiti tu funkciju.

Potom se desilo i sljedeće: Ovaj je savez odlučio da kandidati na predstojećim izborima za Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BIH i Fudbalskog saveza BIH moraju ispunjavati posebne uslove. Kako pišu stručnjaci, na ovaj se način daje prednost određenoj grupi ljudi unutar ovog kruga, ali i šalje jasno poruka onima koji žele promjene. Na primjer, ne možete ući u Odbor, ako već nemate godinu dana radnog iskustva u nekim od fudbalskih saveza u zemlji. 

Skupština Srbije je epicentar negatora genocida! Pogledajte još jedan sraman govor

Skupština Srbije je epicentar negatora genocida! Pogledajte još jedan sraman govor

Na ovu se temu, pak, danas oglasio Kenan Magoda, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, koji je poručio:

"Dinastije, funkcije samo za porodicu, mešetarenja postoje i u sportu koliko god to surovo zvučalo.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je ovaj put pokazalo da štiti interese sporta u KS i svih klubova koji predstavljaju Kanton Sarajevo i da nije samo nijemi posmatrač, koji kroz prste gleda kako fudbal u Kantonu Sarajevo u potpunosti ovisi o drugim faktorima, a koji nisu vezani za teren…

Dinastije, funkcije samo za porodicu, mešetarenja postoje i u sportu koliko god to surovo zvučalo. Ministarstvo...

Posted by Kenan Magoda on Saturday, October 12, 2024

Početkom godine sam se hrabro uhvatio u koštac da 'hobotnice' koje su svoje pipke zadnjih dvadeset godina posijali i koje su samo gledale lični i porodični interes iskorijenimo iz sarajevskog fudbala.

Prijetili su, lobirali, grebali na sve strane samo da stanem, ali poručujem im NEMA STAJANJA.

Čestitam svim klubovima koji su jučer pokazali hrabrost i koji su jasno i glasno rekli NE !
Idemo dalje!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije