Karte za SP 2010. zatražilo preko milion navijača

Radiosarajevo.ba
Karte za SP 2010. zatražilo preko milion navijača

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pet dana prije završetka prve faze prodaje ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. u Južnoj Africi objavila je da su organizatori primili više od milion aplikacija za ulaznice.

FIFA navodi da su rezervacije ulaznica primljene iz više od 160 zemalja svijeta, a najviše ih je iz Južne Afrike, Sjedinjenih Država i Velike Britanije.

Početnaa faza prodaje, u kojoj se nudi prvih 750.000 ulaznica, završava u srijedu, a dobitnici ulaznica bit će izvučeni lutrijom.

Dodali su da je interes navijača širom svijeta premašio njihova očekivanja, iako je u istoj fazi za prošlo SP u Njemačkoj zaprimljeno čak šest miliona zahtjeva.

FIFA je također objavila da se nakon agresivne marketinške kampanje prodaja ulaznica za ovogodišnji Kup konfederacija podigla za deset posto. Zabrinjavajuće je, međutim, da za turnir-generalnu probu uoči SP-a dosad nije rasprodano niti 50 posto ulaznica, iako na njemu, uz domaću reprezentaciju, sudjeluju Italija, Španija i Brazil.

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije