Karačić uoči Andore: Najzahtjevnija utakmica za nas, ali ne sumnjam u momke

Fena
Karačić uoči Andore: Najzahtjevnija utakmica za nas, ali ne sumnjam u momke
Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine spremna dočekuje sutrašnji meč s Andorom, u okviru trećeg kola kvalifikacijskog turnira za EP.

Mladi bh. nogometaši apsolutni su favoriti, ali selektor Toni Karačić smatra da pred ekipom nije lak zadatak.

"Ovo će biti najzahtjevnija utakmica za nas. Oni igraju jako u defanzivnom bloku na svojoj polovici terena. Organizirano se brane i maksimalno se moramo pripremiti za to. Ipak, mi ćemo se najviše pitati u ovom meču. Uz ozbiljan pristup i sa posjedom lopte doći ćemo u situaciju da postignemo pogodak. Ne sumnjam da će momci još jednom povrditi kvalitet", rekao je Karačić.

Imad Rondić je protiv Francuske ušao u igru u drugom poluvremenu i tako ubilježio prvi nastup za 'U-19' tim u jednom zvaničnom susretu.

"Neopisiv je osjećaj zaigrati u dresu svoje države, naročito u tako jakom meču sa Francuskom. Žao mi je što na kraju nismo ostvarili bolji rezultat jer nismo zaslužili da izgubimo", dodao je Rondić.

On očekuje pozitivan rezultat protiv Andore i smatra da se radu i važnoj utakmici.

"Ne smijemo se opustiti. Moramo igrati čvrsto, kao u drugom poluvremenu protiv Francuske i vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i plasirati se u elitni krug kvalifikacija", istaknuo je Rondić, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Meč Andora - BiH na programu je sutra u 13 sati u Ugljeviku, dok će se u isto vrijeme u Etno selu Stanišići sastati Francuska i Gruzija.

Reprezentacija BiH nakon dva kola zauzima drugo mjesto i za plasman u elitnu rundu kvalifikacija dovoljan joj je i remi u sutrašnjem meču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije