Karačić odabrao juniore BiH za elitni krug kvalifikacija za EP

Anadolija
Karačić odabrao juniore BiH za elitni krug kvalifikacija za EP
/ Foto: NFSBiH
Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u Francuskoj od 22. do 27. marta ove godine učestvovati na turniru grupe ”5” elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

BiH će za protivnike, osim domaće selekcije, imati Bugarsku i Izrael.

"Imali smo nekoliko pripremnih okupljanja pred ovaj turnir i najkompletniji smo bili na posljednjem kada smo igrali dvomeč sa Srbijom i pokazali kvalitet. Iskoristit ćemo pripremni period u Međugorju da što bolje upoznamo igrače sa protivnicima i da što spremnije dočekamo prvu utakmicu sa domaćinom turnira, Francuskom. Oni su sigurno i favoriti za prvo mjesto. Na nama je da se kvalitetno pripremimo i predstavimo Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način“, rekao je Toni Karačić, selektor juniora BiH.

Za nastup na turniru u Francuskoj Karačić je odabrao 18 igrača. To su: Igor Marković (Partizan, Srbija), Marko Čubrilo (Partizan, Srbija), Mato Stanić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Besim Šerbečić (Radnik), Emir Bijelić (Metz, Francuska), Amar Suljić (Ingolstadt, Njemačka), Denis Žerić (Željezničar), Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka), Zinedin Mustedanagić (Dukla Prag, Češka Republika), Ermedin Demirović (RB Leipzig, Njemačka), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Ivan Miličević (Široki Brijeg), Toni Nikić (Široki Brijeg), Marijan Ćavar (Zrinjski), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Ševkija Resić (Sarajevo), Mirza Mustafić (Borussia Monchengladbach, Njemačka), Sandi Hušić (Wuppertaler SV, Njemačka).

Reprezentativci BiH će se okupiti 16. marta u Međugorju gdje će se spremati do ponedjeljka, 20. marta, kada je planiran polazak za Francusku.

Raspored utakmica

22. marta  

Bosna i Hercegovina - Francuska (Romorantin, 16 sati)

Izrael - Bugarska (Blois, 19)

24. marta 

Izrael - Bosna i Hercegovina (Romorantin, 16.30)

Francuska - Bugarska (Blois, 19)

27. marta

Francuska - Izrael (Blois, 19)

Bugarska - Bosna i Hercegovina (Vineuil, 19)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije