Kakva noć u Ligi prvaka: Ludnica i pet golova u Parizu, Borussia ostavila nadu za revanš

0
A. S.
Kakva noć u Ligi prvaka: Ludnica i pet golova u Parizu, Borussia ostavila nadu za revanš
Foto: EPA-EFE / S utakmice PSG - Barcelona

I u srijedu uvečer, 10. aprila, u terminu koji je bio rezerviran za druga dva četvrtfinalna duela Lige prvaka (prve utakmice) vidjeli smo mnogo golova i sjajne utakmice u Parizu i Madridu.

U utorak smo vidjeli 10 golova na dvije utakmice, a večeras ukupno - osam.

Krenimo redom...

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

PSG - Barcelona 2:3

PSG je bio favorit prije meča. No, prvo smo vidjeli gol Barcelone.

U 36. minuti Barca je došla do vodstva od 1:0 i to sasvim zasluženo. Robert Lewandowski je dodao na desnu stranu za Yamala, ovaj je ubacio. Donnarumma je bio nesiguran, a Raphinha zabija za vodstvo gostiju. Za 45 minuta smo vidjeli svega jedan gol.

No, u nastavku za tri minuta dva gola. Oba Parižana. Ousmane Dembele je u 48. minuti sjajno reagirao na jedan odbijanac i majstoriski pooslao loptu ispod prečke za 1:1.

S utakmice PSG - Barcelona
Foto: EPA-EFE: S utakmice PSG - Barcelona

U 51. na semaforu je već pisalo 2:1 za Parižane. Vitinha je primio odličan pas u šesnaestercu i izbio sam na golmana. Pucao je nisko u lijevi ugao i zatresao mrežu.

U 62. minuti novi gol. Raphinha je pokazao svoje odlične sposobnosti kada je unutar šestnaesterca iz voleja poslao loptu u donji lijevi kut. Asistent je bio Pedri za 2:2.

Naklon 2:2, najbolju šansu imao je Bradley Barcola. Bio je u šesnaestercu, primio odličan pas, ali je njegov udarac izblokiran.

I onda novi šok za domaćina. Ilkay Gundogan je u 77. minuti poslao ubojiti centaršut iz kornera, a Andreas Christensen loptu glavom poslao u mrežu za konačnih 3:2 za Barcelonu.

Na društvenoj mreži X-u (nekadašnji Twitter) kod pojedinaca se potkrala i greška pa su napisali da je PSG slavio 3:2 protiv Barcelone.

Pogledajte ispod:

S utakmice Atletico Madrid - Borussia Dortmund
Foto: EPA-EFE: S utakmice Atletico Madrid - Borussia Dortmund

Atletico Madrid - Borussia Dortmund 2:1

Utakmica samo što je počela vidjeli smo gol za Atletico. Strijelac je bio Rodrigo de Paul nakon ogromne greške odbrane Nijemaca. Igrala se šesta minuta.

U 32. minuti na semaforu je pisalo 2:0 za Atletico. Strijelac je bio Samuel Lino, koji je u šesnaestercu primio loptu koju je poslao Antoine Griezmann te je smireno zabio u donji desni ugao. Pri rezultatu od 2:0 otišlo se na odmor.

U drugom dijelu bilježimo šansu koju je imao Niclas Fullkrug. Jan Oblak je opasnu situaciju 'očistio' s lakoćom.

U finišu igrači Dortmunda su tražili svoju šansu da smanje vodstvo Atletica i dočekali su. U 81. minuti Sebastien Haller je naletio na loptu unutar kaznenog prostora i svladao golmana udarcem u donji lijevi kut gola.

Promijenio je rezultat na 2:1. Ispostavilo se konačnih 2:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije