Kako su Bad Blue Boysi novčanicom od 20 kuna isprovocirali Mađare

Radiosarajevo.ba
Kako su Bad Blue Boysi novčanicom od 20 kuna isprovocirali Mađare
Foto: EPA-EFE / Ferencvaroš - Dinamo

Dinamo je sinoć nakon mršavih 1:1 u Zagrebu demonstrirao silu u Budimpešti, a fantastično izadnje na tribinama stadiona Ferencvaroša imali su i navijači Modrih - Bad Blue Boysi.

Dinamo je slavio rezultatom 4:0, a pobjedu su odnijeli i Bad Blue Boysi na tribinama. Dinamo je bodrilo oko 1.300 navijača, a spremili su i provokaciju za domaće.

Na ogradi stadiona mađarskog prvaka ostavili su novčanicu od 20 kuna. Na njoj je historijska ličnost koju Hrvati smatraju jednim od najvećih heroja, po kojoj su nazvali najveći trg u glavnom gradu i ratnu školu koja obrazuje najviše vojne časnike, dok je Mađarima omraženi okupator koji ih je više puta potukao i pokorio, piše Index.hr.

Riječ je o banu Josipu Jelačiću.

On je tijekom 1848. i 1849. kao vojskovođa u službi Austrije porazio Mađare kod Beča, zatim prešao Dravu i osvojio Budimpeštu pa onda oslobodio hrvatske krajeve koji su do tada bili pod mađarskom kontrolom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije