Kako se susret Hrvatske i Turske prati u Mostaru

Anadolija
Kako se susret Hrvatske i Turske prati u Mostaru
Fudbalski susret između reprezentacija Turske i Hrvatske u zapadnom dijelu Mostara se prati sa velikim zanimanjem, dok je u istočnom dijelu grada znatno mirnije.

Kako bi praćenje ove utakmice prošlo bez izgreda, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić je za AA kazao kako se u sklopu sigurnosnog plana na ulicama Mostara, ali i ostalih gradova HNK nalazi "dovoljan broj policajaca kako bi se spriječili eventualni pokušaji narušavanja javnog reda i mira".

Kako je naglasio, policajci rade u civilima kako se ne bi unosio nemir među građane, dok su specijalci, kao i uvijek pod punom spremom.

U Fejićevoj ulici ekipa AA srela je tek nekoliko navijača sa dresovima reprezentacije Turske, dok ostali, kako smo doznali u razgovoru sa građanima, zbog mjeseca ramazana ovu utakmicu prate u svojim domovima ili u ugostiteljskim objektima.

„Ja volim fudbal i pratit ću utakmicu, ali lopta je okrugla i neka pobijedi bolji“, kazao je Arnel Previšić uoči početka utakmice.

Sa druge strane, navijači hrvatske fudbalske reprezentacije na zapadnoj obali Neretve organizirali su praćenje utakmice na otvorenom, te odlučili dati podršku današnjoj utakmici postavivši transparent na Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" s natpisom „S vatrom u srcima". Ulice su ispunjene ljudima u dresovima sa crveno-bjelim kockicama tijekom čitavog dana, a navijačke pjesme hrvatske reprezentacije od sjevernog ulaza na stadion Zrinjskog po Bijelim Brijegom šire se od jutarnjih sati.

„Mislim da će Hrvatska pobijediti rezultatom 3:0 i nastaviti redati pobjede na ovogodišnjem EURO-u“, kazao je Stjepan Vučičević.

Velika su očekivanja i Josipa Čuljka koji je u fan zonu došao podržati hrvatsku reprezentaciju sa porodicom: „Nadam se pobjedi u svakom slučaju i da ćemo imati razloga za slavlje.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije