Kako će Hajduk plaćati Ivana Rakitića: Evo na koju je platu pristao bivši reprezentativac?

1
Radiosarajevo.ba
Kako će Hajduk plaćati Ivana Rakitića: Evo na koju je platu pristao bivši reprezentativac?
/ Ivan Rakitić (Foto: Anadolija)

Ivan Rakitić i Hajduk su već duže vremena povezani, ponajviše zbog Rakitićeva kuma, koji je ujedno i veliki navijač Hajduka.

Bivši reprezentativac Hrvatske uspio je raskinuti ugovor sa Saudijcima, te bi do kraja sedmice trebao potpisati ugovor sa Splićanima.

Legenda Seville i Barcelone u Hajduk će tako stići besplatno, a iako će potpisati puno manji ugovor nego šro ima sa Saudijcima, Hajduk neće plaćati puni iznos.

Britanski turist razotkrio istinu o cijenama u Hrvatskoj: 'Rekli su mi da ni ne dolazim ovdje'

Britanski turist razotkrio istinu o cijenama u Hrvatskoj: 'Rekli su mi da ni ne dolazim ovdje'

Portal 24 sata naime navode kako će veći dio njegovih zagarantiranih primanja biti pokriven sponzorskim ugovorom s jednom kompanijom, dok će tek manji dio, koji je vezan za bonuse u slučaju trofeja ili plasmana u skupinu eurokupova, podmirivati Hajduk.

Rakitić i Hajduk su već duže vremena povezani, ponajviše zbog Rakitićeva kuma, koji je ujedno i veliki navijač Hajduka, a potpiše li "Raketa", Hajduk će ostvariti prvi ulazni transfer u ovom prijelaznom roku.

Time bi sportski direktor Nikola Kalinić nakon što je doveo Gennara Gattusa trebao još jednom povući svoja poznanstva i dovesti jednog od najboljih hrvatskih nogometaša u historiji u Hajduk.

Osim Rakitića Hajduk radi i na dovođenju krila. Na toj poziciji je glavni favorit mladi Newerton koji je Hajduku ponuđen on strane Darija Srne i Šahtara, dok u vezi Edina Džeke još uvijek nema pomaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije