Kaka na ljeto u Realu?

Radiosarajevo.ba
Kaka na ljeto u Realu?

Brazilac Kaka, svojevremeno najbolji nogometaš svijeta, na ljeto napušta Milan. Nova destinacija brazilskog reprezentativca bit će Real Madrid, koji je transfer već dogovorio s čelnicima Milana.

Kako se približavaju izbori za predsjedničko mjesto u Realu, tako i kandidati izlaze s različitim pričama kako bi privukli glasove onih koji odlučuju, ali i pridobili naklonost javnosti. Kao glavni kandidat za predsjednika Kraljevskog kluba spominje se nekadašnji prvi čovjek madridskog kluba Florentino Perez.

Upravo se za njega veže možda i najnevjerojatnija transfer priča ljeta. Naime, prema pisanju španske Marce, Perez je s čelnicima Milana dogovorio prelazak dvadesetsedmogodišnjeg Brazilca Kake na Santiago Bernabeu. Za Brazilca će Real Milanu platiti 60 miliona eura.

Kako tvrdi Marca, Perez se sastao s dopredsjednikom Milana Adrianom Gallianijem 16. marta te je upravo tada i dogovoren posao. Jedina prepreka tom transferu mogla bi nastati ako se Chelsea i prebogati Manchester City ubace u posao.

U toj situaciji posao bi se mogao zakomplicirati, ali list tvrdi da je posao već dogovoren bez obzira na to što Kaka ima ugovor s milanskim klubom do 2013. godine.

Florentino Perez je već bio predsjednikom Real Madrida, i to od 2000. do 2006. godine, a u njegovoj eri je nastao i izraz 'galacticos' jer su u klubu igrali Figo, Beckham, Zidane i drugi.

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije