Kaka ipak u Realu

Radiosarajevo.ba
Kaka ipak u Realu

Prema izvještajima sa španjolske radijske stanice Onda Cero Real Madrid će u ponedjeljak na press-konferenciji predstaviti svog novog igrača - Brazilca Kaku.

"Znamo da je postignut dogovor. Milan će dobiti 65 miliona, a Kaka će po sezoni zarađivati devet miliona eura. U ponedjeljak bi trebao biti predstavljen", kazala je Arancha Rodriguez sa spomenutog radija.

Nadalje, madridski sportski dnevnik Marca saznaje da će Kaka nositi dres s brojem 5, istim onim koji je nosio Zinedine Zidane, i donedavno Fabio Cannavaro. Podsjetimo da je još jučer (utorak) radijska stanica Cadena SER izvijestila je da je Real Madrid s Milanom dogovorio visinu odštete za brazilskog reprezentativca.

Kakin transfer drugi najveći u istoriji

Ukoliko se transfer brazilskog veznjaka zaista ostvari, to će biti drugi najskuplji transfer u istoriji nogometa iza onoga Zinedina Zidanea iz Juventusa u madridski real, koji je 2001. godine vrijedio nevjerojatnih 76 miliona eura.

Na trećem mjestu tada će biti transfer Luisa Figa i Barcelone u real 2000. godine za 58.5 miliona eura, a četvrtom Hernan Crespo iz Parme u Lazio za 53.5 miliona. Pet najvećih transfera zatvorit će Gianluigi Buffon koji je 2001. godine iz Parme prešao u Juventus za 49.2 miliona eura.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije