Kadeti upisali historijsku pobjedu protiv Ukrajine i oprostili se od EP

Radiosarajevo.ba
Kadeti upisali historijsku pobjedu protiv Ukrajine i oprostili se od EP
nfsbih.ba / Kadetska reprezentacija BiH
U susretu trećeg kola grupe B Evropskog prvenstva na stadionu „8 km“ u Bakuu kadetska reprezentacija BiH pobijedila je Ukrajinu sa 2:1 golovima Benjamina Hadžića.

Ovom pobjedom naša reprezentacija je šampionat završila na trećem mjestu u grupi iza Njemačke i Austrije, a ispred Ukrajine.

Nakon prekršaja nad Tomasom Dadićem na 20 metara od ukrajinskog gola, slobodan udarac je izveo Benjamin Hadžić, a lopta je pogodila vanjski dio mreže. Dobro je Hadžić šutirao sa distance i u 26', ali je njegov pokušaj završio iznad Luninovog gola.

Ta dva promašaja nisu obeshrabrila mladog Benjamina Hadžića i njegov treći šut je prevario golmana Ukrajine u 39' za prednost našeg tima od 1:0. Samo minutu poslije još jedan fenomenalan udarac Hadžića sa ivice šesnaeterca završio je u rašljama ukrajinskog gola i prednost bh kadeta je udvostručena.

U 53' u igru umjesto Predraga Vladića ulazi Nedim Hadžić koji je već nakon prvog kontakta sa loptom mogao da se upiše u listu strijelaca, ali je njegov šut iskosa sa sedam metara otišao pored gola.

Odličnu priliku Ukrajina je imala u 63'. Olexiy Kashchuk je prevario golmana Filipa Dujmovića, ali je loptu na metar od našeg gola Amir Velić stigao da izbaci u korner.

Prednost kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine smanjena je u 68' kada se u kaznenom prostoru našeg tima najbolje snašao Andriy Kulakov i pogodio mrežu Dujmovića.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

U drugom susretu grupe B Njemačka je pobijedila Austriju sa 4:0.

Bosna i Hercegovina-Ukrajina 2:1 (2:0)

Stadion: „8 km“, Baku (Azerbejdžan).

Sudija: Fran Jović (Hrvatska).

Pomoćnici: Emmet Dynan (Republika Irska), Edward Spiteri (Malta).

4. sudija: Alain Durieux (Luksemburg).

Golovi: 1:0 Benjamin Hadžić (39'), 2:0 Benjamin Hadžić (40'), 2:1 Andriy Kulakov (68').

Žuti kartoni: Jasmin Čeliković, Nikola Vuletić (BiH).

Bosnai Hercegovina: Filip Dujmović, Ševkija Resić, Amir Velić, Milan Mirić, Nikola Vuletić, Jasmin Čeliković, Stefan Kovač, Edis Smajić (72. Anel Šabanadžović), Predrag Vladić (53. Nedim Hadžić), Tomas Dadić (80'. Amar Beširević), Benjamin Hadžić. Selektor: Sakib Malkočević.

Ukrajina: Andriy Lunin, Valeriy Bondar, Denys Popov, Vitaliy Mykolenko, Maxim Chekh, Andriy Kulakov, Olexiy Kashchuk, Serhiy Buletsa, Mykola Musolitin (73. Olexiy Khakhlov), Timofiy Sukhar (41. Olexiy Sich), Yuriy Kozyrenko (41. Denys Yanakov). Selektor: Olexandr Petrakov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije