Kada tišina postane glasna: Emotivne scene u Genovi na Luigi Ferrarisu

Radiosarajevo.ba
Kada tišina postane glasna: Emotivne scene u Genovi na Luigi Ferrarisu
Foto: EPA / Genoa - Empoli
Genoa je sinoć na svom Luigi Ferraris stadionu u drugom kolu talijanske Serije A ugostila Empili i upisala pobjedu rezultatom 2:1.

Bila je ovo prva utakmica jednog od dva kluba (Genoa i Sampdorija) na Luigi Ferrarisu nakon tragedije i rušenja genovljanskog mosta Morandi u kojoj su život izgubile 43 osobe.

Navijači Genoe proveli su u tišini 43 minute za svako dijete, radnika, studenta, oca i majku koji više nisu s nama", kako su istaknuli prije utakmice.

Transparenti su bili okrenuti naopčke, a Domenico Criscito - kapiten Grifona iz najveće talijanske luke na teren je izašao držeći za ruku Cesarea Cerullija, sina Andree Cerullija koji je bio veliki navijač Genoe i koji je poginuo u rušenju mosta. Upravo je Criscito prošao mostom samo nekoliko minuta prije njegovog rušenja.

Kada je sat otkucao 43. minutu prestala je zaglušujuća tišina i počelo je skandiranje "Genoa, Genoa", a imena svih žrtava ispisana su na semaforu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije