Kad Zmajevi igraju, nacija je na nogama

Radiosarajevo.ba
Kad Zmajevi igraju, nacija je na nogama


Večeras će u 22 sata na Stadion svjetlosti u Lisabonu istrčati 11 Zmajeva koji će u revanš susretu protiv Portugalaca dati sve od sebe da našu zemlju odvedu na Evropsko prvenstvo. Većina naših sunarodnjaka biće uz njih, ako ne na stadionu, onda svakako uz direktan prijenos koji će se i večeras moći pratiti na BHT1.

Tako je bilo i u petak u prvoj utakmici odigranoj na Bilinom polju, čiji je ishod bio rezultat bez golova, a za prolaz nam je neophodno večeras vidjeti barem jedan gol u protivničkoj mreži – pobjeda makar i minimalna ili neriješen rezultat uz golove.

Vidjevši dobru atmosferu u našem taboru na jučerašnjoj pres konferenciji i posljednjem treningu pred večerašnji okršaj, ne želimo ni razmišljati da se takvo nešto neće desiti.

Pape: Napravićemo od njihovog stadiona Bilino polje, uzoraćemo ga

Iako večeras igramo na gostujućem terenu, trener domaćih Paolo Bento izjavio je kako su šanse za prolaz podjednake

Iako Papetovi izabranici nikada nisu bili motiviraniji da naprave uspjeh, ukoliko se i ponovi scenarij iz proteklih kvalifikacija, Zmajevima svakako treba čestitati i na dosadašnjem zalaganju i odličnim partijama u okviru kvalifikacija.

Dobro smo igrali i prije dvije godine, falio samo gol

Nadamo se da ovegodine golova, bar onih u mreži Portugalaca, neće faliti i da ćemo Zmajeve pratiti i na EP u Poljskoj i Ukrajini 2012.

U ovoj misiji želimo im mnogo sreće!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije