Juventus i Miralem Pjanić u centru VAR skandala

Radiosarajevo.ba
Juventus i Miralem Pjanić u centru VAR skandala
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Miralem Pjanić

Talijaanima je nakon dvije godine postala sporna utakmica Intera i Juventusa (2:3) kojom je torinski klub napravio ozbiljan korak prema naslovu prvaka.

Naime, Calciomercato piše kako je sudac Daniele Orsato ostao u centru skandala nakon što nije dao crveni karton Juventusovom veznjaku Miralemu Pjaniću nakon oštrog starta nad Interovim Rafinhom.

Sporno situaciju pogledajte OVDJE.

VAR suci Valeri i Giallatini javili su Orsatu kako to nije bio faul za crveni karton pa je Pjanić u 21. minuti dobio samo žuti karton. Interov Matias Vecino isključen je u 15. minuti zbog teškog faula na Mariju Mandžukiću, a Juventus je velikim preokretom pobijedio 3:2.

Bivši šef tužilaštva Nogometnog saveza Italije Giuseppe Pecoraro je prošle godine podnio ostavku i sada tvrdi da su suci, nakon žestokih pritisaka sa svih strana, odlučili pregledati situaciju zbog koje Pjanić nije dobio crveni karton, no da su istima uskraćeni ključni audiozapisi iz VAR sobe.

"Tražili smo audio i videodijaloge između VAR sobe i suca Orsata, ali smo materijal dobili tek na početku iduće sezone. Kad smo otvorili datoteku, sve je bilo tu osim jedne stvari koja nam je bila bitna, a to su razgovori Orsata i VAR sudaca koji su doveli do toga da Pjanić ostane na terenu. Razlog? Rekli su mi da nemaju taj dio", ispričao je Pecoraro, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije